17/09/2015

El campus Terres de l’Ebre i l’Antena Cultural Tortosa col·laboren en una jornada de patrimoni rural arquitectònic

La I Jornada sobre intervenció en patrimoni a les Terres de l'Ebre es fa el divendres 18 i el dissabte 19 de setembre als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tortosa. L'objectiu és establir uns criteris bàsics i consensuats pels especialistes per intervenir i poder conservar el patrimoni

El campus Terres de l’Ebre i l’Antena Cultural Tortosa de la URV col·laboren, juntament amb d’altres entitats i institucions del territori com l’Institut Ramon Muntaner o el Museu Terres de l’Ebre, en aquesta primera jornada sobre intervenció en patrimoni, al Palau Oliver de Boteller de Tortosa. Organitzada per la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre, la trobada pretén generar un debat entre especialistes de diferents disciplines per tal d’establir uns criteris bàsics i consensuats d’intervenció en elements que formen part del patrimoni rural arquitectònic del territori amb l’objectiu d’ajudar a conservar-lo.

“Per nosaltres com a universitat és important participar en aquest tipus de propostes perquè generen debats interessants i ajuden a conservar en aquest cas concret un patrimoni arquitectònic que fins ara s’ha tingut poc en compte”, apunta Núria Gil, responsable de l’Antena Cultural Tortosa de la URV. També hi haurà un premi a les bones pràctiques en recuperació i restauració de patrimoni arquitectònic rural, al jurat del qual hi ha la responsable de l’Antena Cultural. El resultat es donarà a conèixer en el decurs de la jornada.

A la jornada hi ha tres ponències marc i diferents comunicacions repartides en tres àmbits: Inventaris i estudis realitzats a les Terres de l’Ebre; Models d’intervenció, exemples o pautes, i Intervencions actuals vinculades a nous usos. L’activitat es completa amb una taula rodona sobre els criteris d’intervenció en el patrimoni rural arquitectònic. I també s’han programat sortides de camp a Santa Bàrbara per conèixer in situ les intervencions en patrimoni arquitectònic rural; a la Fatarella i la Reserva Natural de Sebes per descobrir estructures de pedra en sec. I l’última està prevista per diumenge 20 de setembre per conèixer la Torre del Prior i el Molí de la Jòrdia, dos elements d’arquitectura rural que han estat restaurats i se’n ha actualitzat l’ús.

A aquesta seguiran una sèrie de jornades que es pretén que tinguin una periodicitat anual i que tenen l’objectiu de contribuir a la defensa i protecció del patrimoni cultural i natural de les Terres de l’Ebre.

Més informació:

http://www.ccpatrimoniebre.cat/

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*