26/02/2016

El cicle de sociolingüística “Llengua, societat i poder” comença al campus Terres de l’Ebre

Miquel Àngel Pradilla, professor de Fonètica i Fonologia i de Sociolingüística de la Universitat i membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, ha inaugurat el cicle dijous, 25 de febrer. Diversos especialistes explicaran com la relació lingüística contribueix a donar identitat a un context social i territorial. La iniciativa està impulsada per l'Antena Cultural Tortosa de la URV, juntament amb altres entitats de les Terres de l'Ebre

Miquel Àngel Pradilla, durant la conferència.

Amb el títol “Llums i ombres de la normalitat lingüística a la catalanofonia”, Miquel Àngel Pradilla obre el cicle “Llengua, societat i poder”. La seva conferència tracta un concepte relativament nou, creat pel propi Pradilla per posar nom al seu últim llibre: La catalanofonia, i que entén que més enllà del catalanisme polític o cultural ha de ser la pròpia comunitat lingüística un dels principals elements que ajudin a la salvaguarda de la llengua.

Aquest cicle de conferències parteix de la base que la sociolingüística és una potent eina metodològica per al coneixement de les relacions subjacents a l’entramat social i pretén donar a conèixer el que s’amaga darrere les aparences.

El cicle consta de quatre conferències que s’imparteixen a les 18:00 hores els dijous 25 de febrer, 10 de març, 21 d’abril i 19 de maig a l’aula Magna del campus Terres de l’Ebre, i són d’accés lliure.  Al marge de Pradilla també intervenen: Rosa Calafat, professora del Departament Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la conferència “Paraula, símbol i societat”; Juan Carlos Moreno, catedràtic de Lingüística General al Departament de Lingüística, Llengües Modernes, Lògica i Filosofia de la Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), amb la conferència “Imperialismo lingüístico: el imperio de la lengua común”; i Ferran Suay, professor de Psicobiologia a la Universitat de València (UV), amb la conferència “La subordinació lingüística: una visió psicològica”.

Aquest cicle està coorganitzat per l’Antena Cultural Tortosa del Campus Extens de la URV, Òmnium Terres de l’Ebre, Som Escola, l’Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre. “Es tracta d’unes conferències impartides pels millors especialistes que explicaran com la relació lingüística contribueix a donar identitat a un context social i territorial”, afirma Núria Gil, directora de l’Antena Cultural Tortosa de la URV.

Des de la URV s’expediran certificacions d’assistència. Per obtenir-los s’ha de realitzar la inscripció gratuïta a suportantena@urv.cat  i assistir com a mínim de tres de les quatre conferències.

Més informació, aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*