05/04/2018

El doctorand Carlos Sánchez participa a la semifinal del concurs de monòlegs científics FameLab

Fa el seu doctorat a la URV i a l’IPHES sobre els tipus d'assentaments de l'Homo neanderthalensis a través de l'estudi de l'estacionalitat de les seves ocupacions

El doctorand, durant la seva intervenció al concurs de monòlegs científics Vols saber què investigo? organitzat el novembre passat al teatre Bartina de Reus.

Carlos Sánchez és un dels 12 investigadors que aquest divendres participaran a la semifinal estatal del concurs de monòlegs científics Famelab que es farà al Centre Cultural CaixaForum de Saragossa presentat per l’humorista Luis Ladorrera. La seva intervenció durant tres minuts tractarà de l’estudi per conèixer el comportament en els assentaments dels neandertals.

El jurat que escollirà els finalistes valorarà les actuacions tenint en compte el contingut i la claredat del monòleg així com el carisma de l’aspirant. Estarà format pel catedràtic de Química Inorgànica a la Universitat de Saragossa, Luis Oro; l’actriu Itziar Miranda i el guanyador de FameLab España 2014 i membre de Big Van, Ricardo Moure. Dels 12 concursants, vuit es classificaran a la final espanyola, que es disputarà a Madrid, i d’aquí en sortirà el guanyador, que participarà a la final internacional al Cheltenham Science Festival, que es farà al juny en aquesta ciutat del Regne Unit.

Carlos Sánchez va ser el guanyador del concurs “Vols saber què investigo?“, que la URV va organitzar el 15 de novembre al Teatre Bartrina de Reus en el marc de la Setmana de la Ciència 2017. Amb aquesta, és la tercera vegada que un doctorand de la URV es classifica per aquest certamen.

El seu projecte de tesi titulat “Paleoecologia Neandertal al Paleolític mitjà del nord d’Espanya: anàlisi conjunta de micro-desgast dental i ciment-cronologia”, el  prepara sota la direcció de l’investigador ICREA a l’IPHES, Florent Rivals.

Famelab

Famelab és un concurs de monòlegs científics que va néixer l’any 2005 d’una idea original del Festival de Cheltenham, que té per objectiu fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents de la ciència a través d’un format innovador com és el monòleg científic.

A l’Estat espanyol l’organitzen la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el British Council, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”. Actualment es celebra a més de 30 països d’Europa, Àsia, Àfrica i Estats Units, i ja són més de 8.000 els investigadors de tot el món que han participat en alguna de les seves edicions.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*