19/09/2018

El doctorand Miguel Martín, segon premi al concurs de pòsters de la NuGOweek 2018

La seva recerca tracta de l‘efecte d'un determinat component bioactiu de la dieta sobre la capacitat que té l’organisme de disminuir el greix acumulat

La NuGOweek és un congrés internacional que es realitza anualment des de fa 15 anys a diferents ciutats europees. Està organitzat pel comitè NuGO, una associació d’universitats i instituts de recerca europeus que se centra en el desenvolupament conjunt de l’àrea d’investigació de la nutrició molecular, la nutrició personalitzada, la nutrigenòmica i la biologia nutricional. Durant la cerimònia de cloenda de l’edició d’aquest any, que s’ha celebrat a Newcastle aquest setembre, s’han lliurat els premis als tres millors pòsters, un dels quals ha estat pel treball titulat “Una dosi baixa d’àcid linoleic conjugat indueix el procés de termogènesi sense produir inflamació en rates alimentades amb una dieta de cafeteria” del doctorant de la URV Miguel Martín que està fent la seva tesi doctoral al grup de Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia, sota la direcció dels investigadors Begoña Muguerza i Gerard Aragonès.

Una de les línies d’investigació actuals del grup de recerca de Nutrigenòmica de la URV és l’estudi de l‘efecte de diferents components bioactius de la dieta sobre la capacitat que té l’organisme d’emmagatzemar o cremar energia (és a dir, greix), amb l’objectiu d’identificar  aquells components, que una vegada consumits de manera habitual, siguin efectius en la prevenció i tractament de l’obesitat i el sobrepès. En concret, el pòster premiat mostra com el consum d’àcid linoleic conjugat, un àcid gras molt freqüent en els olis vegetals com l’oli de blat de moro, soja o gira-sol i que també es troba en el greix animal, millora la salut metabòlica d’animals obesos, mitjançant l’activació del procés de termogènesi, procés que indueix a unes cèl·lules específiques del teixit gras a dissipar energia en forma de calor, disminuint, així, el greix acumulat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*