19/09/2018

El professor Enric Olivé defensa la formació religiosa dels joves en una conferència de la UNESCO a París

Considera que el menyspreu a aquesta formació és la base perquè segones i terceres generacions d'emigrants es radicalitzin

Enric Olivé durant la intervenció a la conferència internacional per la pau organitzada per la delegació permanent de Costa d'Ivori a la seu de la UNESCO a París.

El director de la Càtedra UNESCO per al Diàleg Intercultural Meditarrani i professor de la URV, Enric Olivé, va participar el passat dilluns 17 de setembre com a ponent a la conferència internacional per la pau organitzada per la delegació permanent de Costa d’Ivori a la UNESCO a París “Diàleg intercultural i interreligiós per a un món de pau, harmonia i tolerància”. Olivé va analitzar quins són els factors que han dut al trencament de l’harmonia social i al desequilibri entre nacions i continents: “Al segle XXI, la tolerància i l’harmonia social han viatjat al mateix vagó que la negació de l’espiritualitat i l’enaltiment d’un laïcisme intolerant”.

Per contra, “les segones i terceres generacions de migrants presenten una cultura religiosa d’alta densitat, no sempre recolzada en un coneixement profund de la pròpia tradició religiosa”, la qual cosa els situa com a “filó perfecte per als predicadors sense escrúpols disposats a utilitzar-los per a la seva pròpia jihad“, va assegurar Olivé. És per això que va apuntar que “el problema rau en el menysteniment de la societat -família i escola- del fet religiós i espiritual”. Per aquest motiu, en la seva intervenció, va proposar que “la societat ha d’assumir que si volem fer forts els nostres joves – i en especial els de segones i terceres generacions d’emigrants del món musulmà- els hem de formar en aquesta dimensió religiosa i espiritual”. Va concloure que la formació integral que inclogui també la cultura de les religions “permetrà als joves vacunar-se contra l’odi dels falsos profetes”.

La conferència té lloc fins avui dimecres a la seu de la UNESCO a París i compta amb els responsables de les càtedres UNESCO de diversos països, així com també líders religiosos. Els organitzadors crearan un comitè de seguiment per presentar als Estats Membres de la UNESCO un document sobre l’enfortiment de l’educació ètica en l’educació.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*