19/01/2016

El professor i investigador Josep Domingo-Ferrer, nomenat membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans

El ple de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha aprovat el 18 de gener la seva incorporació a la secció de Ciència i Tecnologia de la Institució. Catedràtic de Ciència de la Computació i investigador ICREA Acadèmia de la URV, Josep Domingo-Ferrer ha estat designat membre numerari en reconeixement dels seus mèrits

En el procés de selecció, els membres de l’IEC han valorat la seva “trajectòria científica i humana i la seva disposició a col·laborar amb les tasques de l’Institut”.

Josep Domingo-Ferrer (Sabadell, 1965) dirigeix la Càtedra UNESCO de Privacitat de Dades de la URV. Participa en el projecte Human Brain –en el que treballen centenars de científics de 112 institucions de 24 països– com a membre de l’ELSA (Ethical Legal and Social Aspects Committee).

Com a expert en la privacitat i la seguretat de dades, i concretament en la creació de tecnologies per conciliar seguretat, privacitat i funcionalitat en la societat de la informació, Domingo-Ferrer coordina un dels equips d’investigació punters sobre seguretat i privacitat: el CONSOLIDER “ARES”.

El desembre passat va ser nomenat director del Pla Serra Húnter de la Generalitat de Catalunya, i és membre de l’Academia Europaea des del 2012, any en què també va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. El 2011 va ser nomenat Fellow de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Domingo-Ferrer és autor de 5 patents i de més de 350 publicacions científiques. Així mateix ha presidit 15 conferències internacionals i ha format part dels comitès organitzadors d’altres 220.

Elit científica catalana

L’Institut d’Estudis Catalans acull una part de l’elit científica dels Països Catalans, té molta influència en la societat i, entre les seves funcions, hi ha la de guiatge i assessorament en la recerca científica al Govern, motiu pel qual formar-hi part requereix haver tingut una activitat investigadora molt remarcable.

Aquesta institució s’estructura en cinc seccions, que abasten tots els àmbits de la recerca: Ciències Biològiques, Històrico-Arqueològica, Ciències i Tecnologia, Filològica i Filosofia i Ciències Socials. Cadascuna d’elles està formada per un màxim de vint-i-vuit membres numeraris, pels membres emèrits i pels presidents de les societats filials adscrites a les seccions.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*