Diari digital de la URV -

Investigadors del grup de recerca Tecnatox, Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica de la Universitat Rovira i Virgili, han analitzat el paper dels contaminants ambientals de la carn crua o sense processar. Els resultats del seu treball demostren que els diferents tipus de cocció influeixen de manera diferent en la concentració de tòxics, en funció del producte càrnic. L’estudi sosté que només els processos de cuinat que alliberen o eliminen el greix de la carn tendeixen a reduir la concentració total d’aquests contaminants en la carn cuinada

El projecte “Imprescindibles de l’Any” ha concedit el tercer premi a la campanya “Som la Pera”, que promou l’alimentació saludable i l’esport entre els adolescents europeus. Ha estat dirigida pel Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) de Reus, amb la participació de l’Hospital Sant Joan, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV i de la Càtedra URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació. L’”Imprescindible de l’any” ha estat la Fundació Mossèn Frederic Bara i, en segon lloc, l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp

Les noves guies dietètiques dels Estats Units inclouen la dieta mediterrània i els resultats del projecte Predimed (Prevenció amb Dieta Mediterània) com a principals recomanacions per evitar les malalties cardiovasculars i per tenir una alimentació saludable.