24 abril 2017

Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili – URV activ@ - Notícies i actualitat de la URV

Cerca avançada
06/02/2017

L’estudiant Marina Zafrilla guanya la fase local de l’Olimpíada de Biologia

Aquesta alumna de l’institut de l’Arboç participarà a la final, on competirà entre els 20 millors classificats de tot Catalunya. El segon lloc ha estat Jaume Boada, de l’institut Jaume Huguet de Valls i el tercer classificat ha estat Arnau Dols, de l’institut Antoni de Martí i Franquès, de Tarragona. Les facultats de Química i Enologia de la URV han acollit la fase local d’aquestes proves a la demarcació de Tarragona, que s’han fet el 4 de febrer

23/01/2017

Arrenca el cicle “La ciència de la xocolata”, per al foment de vocacions científiques a les escoles

La URV i l’Institut Català d’Investigació Química han impulsat aquests tallers, que s’han començat a impartir entre alumnes de 5è i 6è de Primària de l’escola Pau Delclòs de Tarragona. La primera de les cinc sessions s’ha fet el 23 de gener, i ha estat sobre l’ADN del cacau. Amb aquest projecte es volen fomentar les vocacions científiques entre els estudiants i incidir especialment en transmetre l’interès per la recerca entre les nenes

13/12/2016

La URV promou la participació de doctors en projectes d’R+D+I empresarial

La finalitat d’aquest programa és facilitar la incorporació de doctors als entorns laborals no acadèmics. De moment s’han contractat tres doctors que desenvoluparan projectes d’R+D+I rellevants per a l’estratègia i competitivitat de les organitzacions de les que formen part, vinculades als àmbits d’especialització del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS): química i energia, nutrició i salut, turisme, enologia i patrimoni i cultura

29/09/2016

El tractament a curt termini amb extracte de pinyol de raïm produeix sacietat

Un treball dut a terme per investigadors del grup de recerca MoBioFood de la URV demostra per primera vegada que l’extracte de pinyol de raïm administrat de manera continuada provoca sacietat perquè actua sobre la grelina, el senyal que fa que tinguem gana en dejú i, per tant, comporta que en tinguem menys. El treball s’ha publicat a la revista científica Molecular Nutrition and Food Research

15/06/2016

La URV utilitza un nou mètode per determinar els bacteris del raïm i del vi a través de l’ADN

Investigadors de la URV han determinat la diversitat de bacteris que es troben a la pell del raïm de les varietats garnatxa i carinyena de la DOQ Priorat i també al vi de criança en bóta a través de la seqüenciació massiva, un mètode innovador basat en l’anàlisi de l’ADN que aporta informació molt més detallada que altres tècniques de biologia molecular

25/09/2015

L’estudiant de doctorat Aïda Pascual, tercer premi al concurs de pòsters de la NuGO Week

La investigadora Aïda Pascual, del Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la URV, ha rebut un premi de la NuGO Week 2015 per un pòster científic en què presentava els resultats preliminars dels seus estudis de doctorat. La NuGO Week és la conferència anual de l’associació NuGO, que agrupa universitats i centres de recerca de les àrees de nutrició molecular, nutrició personalitzada, nutrigenòmica i biologia nutricional de sistemes