28 maig 2017

URV Activ@ - Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili

Cerca avançada
01/12/2016

Els compostos fenòlics del raïm ajuden a controlar el pes en casos d’obesitat

Una recerca de la URV ha demostrat, per primera vegada, que els polifenols del raïm restableixen el mecanisme de control que el cervell té sobre la gana i que es troba alterat en l’obesitat. L’estudi ha conclòs que incloure aquests fenols en la dieta de les persones amb obesitat pot ser una bona estratègia per reduir l’apetit i l’excés de greix corporal, com a complement d’altres teràpies

29/09/2016

El tractament a curt termini amb extracte de pinyol de raïm produeix sacietat

Un treball dut a terme per investigadors del grup de recerca MoBioFood de la URV demostra per primera vegada que l’extracte de pinyol de raïm administrat de manera continuada provoca sacietat perquè actua sobre la grelina, el senyal que fa que tinguem gana en dejú i, per tant, comporta que en tinguem menys. El treball s’ha publicat a la revista científica Molecular Nutrition and Food Research

27/01/2016

Els aliments amb índex glucèmic alt augmenten la possibilitat de patir malalties metabòliques

Un estudi demostra per primera vegada la relació que existeix entre ingerir aliments amb un elevat índex glucèmic – com els sucres, els arrossos o la pasta refinats, que es descomponen ràpidament durant la digestió i alliberen glucosa a la sang- i un major risc de patir malalties metabòliques

16/12/2015

La URV coordina un projecte per comprovar els efectes de la fruita seca en la qualitat de l’esperma

El treball, de dos anys de durada, analitzarà paràmetres moleculars de l’esperma com la inflamació i l’oxidació. La recerca es fa amb voluntaris d’entre 18 a 35 anys, la meitat dels quals han de consumir 60 grams de fruita seca cada dia, durant tres mesos. L’estudi el coordina la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV, amb la participació del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d’Immunologia de la UAB

22/10/2015

Demostren que alguns compostos naturals consumits per les mares gestants són perjudicials per als fills

Un treball de recerca que han dut a terme investigadors del CTNS i de la URV en col·laboració amb la Universitat de Lleida conclou que el consum de procianidines, un compost natural que es troba a les fruites i verdures, té propietats beneficioses en la prevenció de malalties cardiovasculars per a la població adulta, però, en canvi, els efectes són perjudicials per als fills adults les mares dels quals n’han consumit durant el període de gestació

25/09/2015

L’estudiant de doctorat Aïda Pascual, tercer premi al concurs de pòsters de la NuGO Week

La investigadora Aïda Pascual, del Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la URV, ha rebut un premi de la NuGO Week 2015 per un pòster científic en què presentava els resultats preliminars dels seus estudis de doctorat. La NuGO Week és la conferència anual de l’associació NuGO, que agrupa universitats i centres de recerca de les àrees de nutrició molecular, nutrició personalitzada, nutrigenòmica i biologia nutricional de sistemes