Investigadors del grup de recerca Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili ha desenvolupat una eina interactiva orientada a minimitzar l’exposició a contaminants químics derivats del consum de peix i marisc. Aquesta aplicació forma part d’un projecte europeu en què han participat 18 institucions de 10 països, que ha finançat la Comissió Europea dins del 7è Programa Marc
Josep Lluís Domingo
A la categoria ComCiència
Investigadors del grup de recerca Tecnatox, Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica de la Universitat Rovira i Virgili, han analitzat el paper dels contaminants ambientals de la carn crua o sense processar. Els resultats del seu treball demostren que els diferents tipus de cocció influeixen de manera diferent en la concentració de tòxics, en funció del producte càrnic. L’estudi sosté que només els processos de cuinat que alliberen o eliminen el greix de la carn tendeixen a reduir la concentració total d’aquests contaminants en la carn cuinada
La ingesta de metilmercuri supera els valors recomanats en un 35% de la població. Ho indica un estudi del Laboratori de Toxicologia i Salut Ambiental de la URV, publicat a la revista “Biological Trace Element Research”, que posa de manifest que hi ha concentracions altes d’aquest metall en el grup de peixos i marisc
Thomson Reuters l’ha inclòs en el llistat ‘Highly Cited Researchers 2014’, que recull els investigadors més citats de cada camp científic, tenint en compte els articles que s’han situat entre l’1 % més citats de cada any entre 2002 i 2012
L’investigador forma part del reduït nombre de professors universitaris de l’Estat espanyol que són coeditors o editors d’una revista científica internacional