22 setembre 2017

URV Activ@ - Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili

Cerca avançada
07/07/2016

El consum freqüent de begudes endolcides, light i sucs de fruita augmenta el risc de síndrome metabòlica

Beure més de cinc gots per setmana de begudes ensucrades o edulcorades, incloent-hi les begudes light i els sucs de fruita, augmenta l’obesitat abdominal, la hipertensió arterial, els nivells de triglicèrids en sang i redueix el colesterol bo. Són les principals conclusions d’una recerca realitzada en 1.868 persones d’entre 55 i 80 anys amb un alt risc cardiovascular. El treball forma part de l’estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània), i els resultats s’han publicat a la revista Journal of Nutrition

27/05/2016

La dieta dels celíacs és més desequilibrada pel que fa als sucres afegits, el greix i el contingut de micronutrients

Un estudi que ha comparat el patró de dieta entre persones de 10 a 23 anys amb malaltia celíaca i persones sanes de la mateixa edat, ha posat de manifest que, els primers, consumeixen més sucres afegits, més greix i més aliments rics en proteïnes. En canvi, ingereixen menys aliments rics en midons i una menor quantitat de micronutrients com l’ àcid fòlic, calci, ferro i magnesi. El treball l’han coordinat Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, investigadors del grup de recerca de la Unitat de Nutrició Humana, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, Institut d’Investigació Sanitària Pere Vigili i CIBERobn

20/04/2016

Substituir carn vermella per carn blanca, ous o peix redueix el risc de la síndrome metabòlica

En persones amb un alt risc cardiovascular, el consum excessiu de carn vermella i carn vermella processada s’associa a tenir un 27% i un 37% respectivament de risc més alt de patir síndrome metabòlica en comparació d’aquelles que rarament en consumeixen. Substituir-ho per aliments com la carn blanca, llegums, peix i ous s’ha relacionat amb un menor risc de patir síndrome metabòlica. Aquests resultats es publiquen a la revista científica Clinical Nutrition, en el marc de l’estudi PREDIMED (Prevenció amb dieta mediterrània)

08/09/2015

Els productes làctics amb pocs greixos i els iogurts redueixen el risc de desenvolupar la síndrome metabòlica

És el resultat d’una recerca que forma part de l’estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) i que s’ha fet en 1.868 homes i dones d’entre 55 i 80 anys. La síndrome metabòlica és un conjunt de quadres mèdics que inclouen la hipertensió, alts nivells de sucre a la sang, nivells alts de triglicèrids i nivells de colesterol anormals