Diari digital de la URV -

Un estudi liderat per la URV ha demostrat que l’oli d’oliva verge enriquit amb els seus polifenols i amb els de farigola protegeix l’ADN d’una oxidació. Aquests dos tipus de polifenols afegits a l’oli, que també podrien incorporar-se en qualsevol altre producte, fan disminuir el risc de trencar de l’ADN, cosa que, entre altres conseqüències, afecta el metabolisme, la reproducció de cèl·lules i podria desenvolupar patologies com el càncer

Es tracta d’un projecte impulsat per joves i per a joves en el qual han participat 170 adolescents de 3r i 4t d’ESO de Reus. Amb “Som la pera”, com s’ha conegut la intervenció d’aquest projecte, s’ha aconseguit fer incrementar el consum de fruita —principalment en les nenes— i augmentar l’activitat física extraescolar, sobretot dels nens. Aquest dimarts, 23 de febrer, s’han fet públics els resultats i s’ha presentat un nou projecte, l’EYTO-Kids

En una licitació pública amb competidors de tot el món, el CTNS ha aconseguit un contracte de més de 500.000 dòlars per realitzar un estudi d’intervenció nutricional amb 250 voluntaris per avaluar els beneficis del consum d’un suc de taronja 100% natural, en un projecte que farà en col·laboració amb investigadors de la URV