28/03/2019

La URV coordina un projecte europeu per simplificar l’anàlisi massiva de dades al núvol

El projecte, de tres anys de durada, està dirigit per l'investigador del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, Pedro García i està finançat amb 4,3 milions d'euros

Pedro García, a l'esquerra, acompanyat d'altres membres del grup de recerca.
Pedro García, a l'esquerra, acompanyat d'altres membres del grup de recerca.

Posar l’ús massiu de dades al núvol a l’abast de la societat a través del desenvolupament de noves tecnologies que simplifiquin la seva anàlisi. Aquest és l’objectiu principal del projecte H2020 CloudButton: Serveless Data Analytics, que durant els propers tres anys coordinarà i liderarà Pedro García, investigador del grup de recerca Cloud and Distributed Systems Lab, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Es tracta del major projecte de recerca coordinat per la Universitat en el marc de l’Horitzó 2020, que ha obtingut un finançament de 4,3 milions d’euros.

Actualment, la manipulació de dades massives requereixen tecnologies molt complexes d’emmagatzematge i computació al núvol. Això fa molt difícil trobar especialistes en dades massives en aquest camp, que utilitza tècniques d’intel·litgència artificial per extreure el coneixement útil que faciliti la presa de decisions en molts àmbits. Aquests coneixements es poden utilitzar per millorar la salut a través, per exemple, de l’extracció i interpretació de dades del genoma o de la medicina personalitzada), o per fer dotar de més competitivitat a les empreses.

El projecte CloudButton preten eliminar la complexitat dels actuals sistemes d’emmagatzematge i computació de dades a través de tecnologies molt senzilles que puguin aprendre i utilitzar ràpidament persones que no tinguin coneixements informàtics de computació al núvol.

Per portar a terme el projecte la Universitat compta amb socis tecnològics com les empreses IBM, RedHat o ATOS, i també hi participen altres socis acadèmics com l’Imperial College de Londres o l’Institut Mines Telecom de París.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*