04/06/2018

Lingüistes d’arreu del món es reuneixen a la URV en el 28è Col·loqui de gramàtica generativa

Es tracta d’una reunió científica internacional de primer nivell que inclou comunicacions inèdites i ponències de prestigiosos lingüistes

Taula rodona amb, d’esquerra a dreta, els doctors i doctores Colin Phillips, University of Maryland; Loes Koring, University of Utrecht; Gillian Ramchand, University of Tromsø; Jaume Mateu, CLT-Universitat Autònoma de Barcelona; Alec Marantz, New York University i Linnaea Stockall, Queen Mary University London.

En aquest congrés anual, lingüistes de tot el món presenten la seva recerca en sintaxi,  semàntica, morfologia, pragmàtica o fonologia de les llengües naturals des de la perspectiva teòrica de la gramàtica generativa. L’any 1994 ja es va organitzar a Tarragona la quarta edició del congrés i enguany torna a la URV amb la 28a edició, organitzada per lsabel Oltra-Massuet, professora Serra Húnter al Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys i investigadora col·laboradora del Neuroscience of Language Lab de NYU Abu Dhabi des del 2015. Enguany ha reunit més de 80 persones durant tres dies a l’Aula Magna del campus Catalunya; el primer, el dimecres dia 30 de maig, dedicat a un Workshop sobre estructura argumental i processament lingüístic que s’inscriu dins del projecte del pla nacional liderat per Oltra-Massuet sobre l’estructura argumental dels verbs inergatius i el seu processament neurolingüístic.

Una imatge de la sessió de pòsters.

Aquesta trobada científica s’organitza anualment en una universitat de la península Ibèrica i inclou una trentena de comunicacions inèdites seleccionades per un comitè científic internacional creat per a l’ocasió, i diverses ponències invitades de prestigiosos lingüistes. El congrés reuneix tant lingüistes experts com joves doctorands d’arreu del món per discutir els darrers avenços en lingüística teòrica.

Es tracta d’una reunió científica internacional de primer nivell que inclou comunicacions inèdites i ponències de prestigiosos lingüistes, com els doctors Alec Marantz de NYU,  Colin Phillips de la Universitat de Maryland, Gillian Ramchand de la Universitat de Tromsø o Elena Castroviejo, investigadora Ikerbasque a la Universitat del País Basc, entre d’altres.

Passejada per la Tarraco medieval amb la investigadora Marta Serrano, del Departament d’Història de l’Art de la URV, especialista en art medieval, fent de guia.

La gramàtica generativa és una teoria lingüística iniciada per Noam A. Chomsky i desenvolupada arreu del món que estudia científicament el sistema de regles, lleis i principis universals que regeixen el llenguatge natural en base a la seva materialització en les gramàtiques de les diverses llengües particulars.

Més informació a la pàgina web de l’esdeveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*