17/10/2017

Maria José Figueras serà tres anys més ambaixadora de la Societat Americana de Microbiologia

La investigadora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques, serà fins al 2020 ambaixadora de la Societat Americana de Microbiologia a l'Estat espanyol. La societat li ha ampliat tres anys més el càrrec que ocupava des del 2015

La xarxa d’ambaixadors de la Societat Americana de Microbiologia (ASM, American Society for Microbiology) té l’objectiu de fomentar el coneixement de la microbiologia a través de representants estatals arreu del món. La doctora Figueras té la missió d’enfortir la relació entre aquesta societat i la comunitat científica a l’Estat espanyol, així com col·laborar a nivell global amb els ambaixadors que té l’entitat. De fet aquest desembre es compliran els seus tres primers anys ocupant aquest càrrec, temps durant el qual ha tingut la possibilitat de difondre de forma gratuïta molts dels documents de formació elaborats per la Societat i en especial presentar els tres tallers en diversos congressos d’àmbit nacional e internacional. També en nom de l’ASM ha distribuït una desena de premis als millors pòsters presentats per joves investigadors en diversos congressos. Segons Figueras aquesta ha estat “una experiència enriquidora especialment en veure com nombrosos microbiòlegs han pogut gaudir d’informació i formació novedosa i que pot ser d’utilitat per les seves carreres professionals” explica la doctora, que ha acceptat continuar exercint d’ ambaixadora tres anys més.

La investigadora està especialitzada en l’estudi de bacteris dels gèneres “Aeromonas” i “Arcobacter”, que són capaços de produir infeccions tant en animals com en humans. Al seu laboratori s’han descobert quasi una vintena de noves especies d’aquests bacteris.

La Societat Americana de Microbiologia és una de les societats científiques més grans i antigues del món. L’entitat compta en l’actualitat amb més de 40.000 membres, gairebé la meitat dels quals resideixen fora dels Estats Units. Entre els seus objectius hi ha la millora de la salut, el medi ambient i el benestar econòmic, a través del desenvolupament i comunicació de les ciències microbiològiques.

Figueras també ha estat convidada a formar part del Subcomitè de Taxonomia de Campilobàcters i bacteris relacionats del Comitè Internacional de Sistemàtica de Procariotes (ICSP, International Committee on Systematics of Prokaryotes).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*