Notes de premsa 03/05/2019
La tecnologia en els processos sanitaris centra una jornada sobre comunicació i salut
La URV acull aquesta iniciativa organitzada pel Departament d'Estudis de Comunicació en què es parlen de les experiències innovadores i dels resultats de la recerca en aquest camp
La URV acull aquesta iniciativa organitzada pel Departament d'Estudis de Comunicació en què es parlen de les experiències innovadores i dels resultats de la recerca en aquest camp
La incorporació de la tecnologia en tots els àmbits de la vida ha influenciat, i molt, el món de la salut i ha començat a integrar-se en els processos sanitaris a diferents intensitats. Des d’aplicacions per gestionar les citacions mèdiques, a les pàgines web d’organismes oficials amb informació sanitària a disposició dels usuaris, o aplicacions i videojocs per gestionar condicions com l’ansietat o la fòbia a les alçades. són alguns dels exemples de tecnologia i salut i comunicació. A banda, l’accés fàcil a la informació sanitària ha provocat que els pacients puguin prendre la iniciativa de buscar informació a la xarxa sobre la seva salut.
Aquest fet sumat als símptomes de col·lapse del sistema sanitari porten a diferents qüestions om ara a resoldre el paper de la comunicació en l’aplicació de solucions tecnològiques, en la millorar la comunicació metge-pacient o en com es poden utilitzar els jocs com una eina per a que els pacients s’expressin millor. Per respondre aquestes i d’altres qüestions aquest divendres s’organitza a l’Aula Magna del campus Catalunya de la URV la jornada Comunicació i Salut: Experiències innovadores organitzada pel Departament d’Estudis de Comunicació de la URV en col·laboració amb el Grup de Recerca en Comunicació ASTERISC i la Càtedra Internacional URV-Repsol d’Excel·lència en Comunicació i amb el suport del programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació de la URV.
Reuneix investigadors i investigadores que actualment duen a terme recerca centrada en experiències de comunicació i salut, per tal d’ampliar el coneixement d’aquest camp d’estudi al territori. Durant aquest divendres s’han fet taules rodones i ponències sobre “La transformació digital del sector social i sanitari a Catalunya: mobilitat, model no presencial i experiència del pacient”, la “Gamificació en el sector sanitari” o “La cocreació per transformar els serveis ales persones” , entre altres.
S’hi han inscrit un centenar de persones, entre experts i interessats i s’hi han presentat 15 pòsters científics que tracten de la salut digital o salut 2.0, la promoció de la salut, l’anàlisi de campanyes sanitàries o la comunicació de la salut des del punt de vista de les organitzacions, interaccions metge-pacient, entre altres.