Notes de premsa 07/02/2019
L’APP UCIKids mostra als infants com és una unitat de cures intensives
L'han desenvolupat professionals de l'Hospital Sant Joan de Reus i del Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV
L'han desenvolupat professionals de l'Hospital Sant Joan de Reus i del Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV
L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus porta a terme el projecte “UCI de portes obertes”, que inclou a les famílies en les cures i l’acompanyament a les persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI) durant la major part del dia. Com a part d’aquesta iniciativa, la UCI de l’hospital s’ha dotat d’una aplicació mòbil que, d’una manera intuïtiva i com si fos un joc, ajuda els infants amb familiars ingressats a atenir una visió general d’aquest servei. Això els ajuda a familiaritzar-se amb el que es trobaran durant la visita.
Aquesta aplicació ha estat concebuda pels professionals de la UCI i desenvolupada pel Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV, que l’han dissenyat perquè els més petits coneguin quins són els aparells que ajuden a la recuperació dels pacients i s’habituïn a l’ambient i als sorolls que es trobaran en el moment de la visita. Així, per exemple, quan el nen passa el dit per sobre d’un aparell del box de la UCI, pot escoltar com sona i té una breu explicació del què és.
L’APP UCIKids estarà disponible properament a la plataforma de descàrrega d’aplicacions del dispositiu mòbil (actualment es pot consultar una versió en proves) i es pot utilitzar tant en entorn Android com en iOs.
A més de l’aplicació mòbil, l’Hospital Sant Joan de Reus està duent a terme altres accions per obrir la UCI als familiars: la formació dels professionals que, amb el suport d’una psicòloga infantil adeqüen les actuacions a les necessitats pels més petits; la creació d’un espai d’acollida per als nens i nenes on es prepara la visita amb material didàctic, i un programa d’activitats per als infants segons la seva edat. Per als més petits es fan visites breus i supervisades utilitzant joguines i material infantil i facilitant, si és possible, el contacte amb el pacient. Després de la visita es facilita l’expressió de sentiments a través, per exemple, de dibuixos. Als nens més grans se’ls permet que intervinguin en alguna de les activitats o cures que es fan al pacient, com ara posar crema a les cames o tapar-lo amb una manta si té fred.