Notes de premsa 25/11/2024

El programa acadèmic de la URV i PortAventura World ampliarà les competències de 150 treballadors del parc

Es tracta d’una formació permanent dissenyada conjuntament en què la Universitat s’ha adaptat a les necessitats específiques de l’empresa

Aldecoa, Pallarès i Nel·lo, escenificant l'acord entre la URV i PortAventura World.

El Centre Internacional de Formació Permanent en Turisme (ICLEAT) de la Fundació Universitat Rovira i Virgili i PortAventura World han presentat aquest dilluns l’acord de col·laboració per oferir programes formatius codissenyats per millorar les competències i habilitats dels treballadors del resort, així com donar resposta a les noves demandes del sector turístic.

La iniciativa, que PortAventura World anomena PAW Academy, permetrà formar 150 professionals de la companyia el primer curs acadèmic, que s’ha iniciat aquest novembre. Els perfils d’estudiants és molt divers, des de caps i responsables a supervisors d’àrea i operatius, però tots amb un punt comú: el potencial de creixement. Les classes s’imparteixen de manera híbrida, combinant formació presencial i virtual, afavorint així la conciliació.

Els participants en els cursos, que s’impartiran bàsicament a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca, podran obtenir diplomes, certificats i microcredencials que reforçaran i actualitzaran les competències específiques dels seus llocs de treball. La idea de la Universitat Rovira i Virgili és codissenyar més programes acadèmics amb altres companyies del territori amb necessitats específiques pel que fa a la formació permanent del seu personal.

En concret, són cinc els programes de formació i desenvolupament dissenyats conjuntament entre PortAventura World i la URV. Per a caps i responsables s’ha creat el programa de “Desenvolupament directiu en el sector d’explotació de parcs temàtics i hotels”; per a supervisors i encarregats, el de “Gestió de parcs temàtics i hotels”, i per a especialistes, operadors i assistents les tres microcredencials en “Restauració (Parcs i Hotels)”, “Parcs Temàtics” i “Hotels”. Les formacions s’allargaran fins a mitjans de desembre de 2025.

Una de les formacions del nou programa acadèmic dissenyat entre PortAventura World i la URV.

Els dos primers programes formatius, que permetran aconseguir un diploma de postgrau per als alumnes graduats o llicenciats i un certificat d’aprofitament del curs per a la resta, representen un total de 15 crèdits i 150 hores entre presencials i virtuals, mentre que les microcredencials, que són titulacions específiques del lloc de treball homologables a nivell europeu i acumulables per obtenir credencials més àmplies, són de 16 hores.

Marta Nel·lo, directora de l’ICLEAT, explica que està previst fer més edicions d’aquestes formacions per arribar a més treballadors del parc temàtic, i espera poder ampliar aquesta iniciativa a més empreses que mostrin el mateix interès que PortAventura World en la formació permanent i que hagin detectat necessitats específiques, per exemple fruit de canvis en el sector o modificacions en les normatives, a les quals la Universitat es pugui adaptar. “Aquest projecte s’alinea amb el nostre objectiu de posar en valor la formació permanent com un actiu que ha d’ajudar a fer créixer les empreses i el sector productiu en general”, afirma Marta Nel·lo, segons la qual la URV, en aquesta transferència de coneixement, aporta el segell de qualitat de les seves formacions.

Per altra banda, Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World, ha mostrat l’aposta “pel desenvolupament de les persones a través de formació de qualitat, que impacti positivament tant en el seu creixement professional i personal, així com en el resort i els seus visitants. “Sabíem que si ho volíem fer, havíem d’anar de la mà de la URV, un partner estratègic per a la companyia des de fa molts anys”, ha afirmat Aldecoa.

Els representants de les institucions que han participat en l’acord, aquest dilluns a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.

En aquest sentit, el rector de la URV, Josep Pallarès, destaca el fet que la URV sigui una de les primeres universitats que alinea els requisits del PlanMicrocreds, els estàndards i estratègies europees al voltant de les microcredencials, amb les necessitats dels agents del sector productiu del territori. “Això ens ha permès codissenyar aquests programes i representa un gran avenç”, afirma Pallarès, que explica que, a partir d’aquí, la URV podrà continuar generant aquestes certificacions digitals de formacions avançades sota demanda d’altres empreses de qualsevol sector que també necessitin que el seu personal perfeccioni les habilitats professionals i adquireixi noves competències.

Tant la URV, a través d’ICLEAT, com PortAventura World, que ja havien compartit altres experiències formatives, demostren amb aquesta iniciativa el compromís amb la transformació educativa i professional del territori que ha de contribuir a identificar, promoure i fidelitzar talent, convertint la província en un pol d’oportunitats.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV