Notes de premsa 20/02/2020

L’Hospital Sant Joan de Reus, l’únic centre de l’Estat espanyol a la llista mundial de referents en el tractament del dolor crònic infantil

El programa que ofereix la Càtedra del Dolor Infantil de la URV és un dels 7 serveis d’excel·lència reconeguts pel grup de dolor infantil de la International Association for the Study of Pain a Europa

Consulta de dolor crònic, a l'Hospital Sant Joan de Reus, amb la investigadora del grup de recerca ALGOS, Ester Solé, i el director del grup i de la Càtedra de dolor infantil de la URV-Fundació Grünenthal, Jordi Miró.

El programa d’atenció a nens i nenes amb dolor que ofereix l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha estat inclòs per primera vegada a la llista mundial de programes de dolor pediàtric que elabora el grup de treball en dolor infantil de la International Association for the Study of Pain (IASP). Aquest servei pioner, que aplica teràpies que desenvolupa el grup de recerca ALGOS de la Universitat Rovira i Virgili, sota la direcció de l’investigador Jordi Miró, és l’únic de la seva categoria a l’Estat espanyol i una de les úniques 7 unitats registrades pel grup de treball de l’IASP a Europa.

El programa per a l’Estudi i Tractament del Dolor infantil de l’Hospital Universitari Sant Joan, vigent des de l’any 2007, es nodreix de la recerca que duen a terme el grup ALGOS i la Càtedra de Dolor Infantil de la URV-Fundació Grünenthal. Es tracta d’un servei gratuït que proporciona als pacients d’entre 8 i 18 anys i a les seves famílies el tractament i l’ajuda per afrontar adequadament el problema i millorar la qualitat de vida.

Els estudis indiquen que una de cada tres persones en edat infantil pateix algun problema crònic de dolor. Això no obstant, la falta de recursos i de professionals de salut formats específicament per detectar aquesta patologia i atendre les demandes de la població comporta que la majoria de pacients no rebin el tractament que necessiten.

La llista de clíniques de dolor pediàtric és una iniciativa engegada anys enrere per l’American Pain Society (APS) i que lidera actualment el grup de dolor infantil de la International Association for the Study of Pain. Es tracta d’una eina pensada per posar en comú recursos d’excel·lència en la lluita contra el dolor crònic infantil a nivell mundial. A més de la Unitat de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el llistat inclou sis unitats més a Europa, principalment a la Gran Bretanya, i un total de 68 referències a tot el món.

El llistat complet de programes de referència en dolor pediàtric es pot consultar al web de l’IASP.

Print Friendly, PDF & Email