Convocatòries 17/09/2018

130 investigadors presenten les darreres tendències sobre microbiologia dels aliments a Tarragona

  • Data: Del 17 al 20 de setembre de 2018
  • Lloc: Campus Catalunya (Tarragona)

El XXI Congrés de Microbiologia dels Aliments aplegarà 130 investigadors de tot l’Estat que aportaran el seu coneixement sobre les noves tendències en microbiologia dels aliments. Es farà del 17 al 20 de setembre a la URV i s’hi presentaran 86 pòsters, una cinquantena de comunicacions orals i 12 ponències. També hi haurà quatre conferències principals.

La microbiologia dels aliments estudia els molt diversos microorganismes, com bacteris i fongs, que hi són o poden ser als aliments. Alguns d’aquests microorganismes tenen efectes beneficiosos, especialment en productes fermentats com per exemple els làctics o els vins, i els probiòtics; i d’altres tenen efectes negatius, com ara els que propicien la descomposició dels aliments o que són patògens. Al congrés s’hi presentaran els avenços en la recerca que es fa sobre els tots dos tipus de microorganismes.

Així, per exemple, els investigadors participants presentaran les darreres investigacions sobre pro-biòtics i aliments funcionals, i es presentarà en una conferència el cicle d’un pro-biòtic de nova generació, des de la seva elaboració al laboratori fins que arriba al consumidor.

També es presentaran les tecnologies emergents en seguretat alimentària. El president del comitè organitzador, Albert Bordons, explica que s’ha avançat força en la microbiologia predictiva de riscos, que permet saber en quines condicions apareixen els microorganismes no beneficiosos en els aliments. Una de les conferències tracta precisament sobre les tècniques de conservació dels aliments per evitar els patògens. Una altra de les sessions sobre seguretat alimentària és específica sobre els productes càrnics i compta amb una conferència sobre la resistència als antibiòtics.

El Congrés de Microbiologia dels Aliments, impulsat per la Societat Espanyola de Microbiologia, se celebra cada dos anys. Aquesta 21a edició es farà a Tarragona del 17 al 20 de setembre, al campus Catalunya els tres primers dies, i al Paranimf del rectorat el darrer dia. El programa complet es pot consultar al lloc web del congrés.

Si necessiteu més informació o entrevistar especialistes podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació.

Print Friendly, PDF & Email