Convocatòries 08/10/2019

Acte de denúncia per la manca de recursos de les universitats públiques catalanes

  • Data: Dimarts, 8 d'octubre a les 18 h
  • Lloc: Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB), Gran Via de les Corts Catalanes, 585 – Barcelona.

Aquest dimarts, 8 d’octubre, a les 18 h, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, els rectors i rectores de les vuit universitats públiques catalanes han convocat els membres de les seves respectives comunitats a un acte de denúncia per la insuficiència de recursos que pateixen aquestes institucions. Hi intervindran el rector de la UB (Universitat de Barcelona) i president de l’ACUP (Agrupació Catalana d’Universitats Públiques), Joan Elias, i de la rectora de la URV, María José Figueras.

Amb aquest acte, les universitats públiques catalanes volen reclamar un cop més la necessitat urgent de recuperar el nivell de finançament del 2012, de disposar d’un Pla d’inversions universitàries (PIU) per a la millora i el manteniment de les infraestructures, així com d’un pla de xoc per estabilitzar les plantilles del personal docent i investigador (PDI) i del personal d’administració i serveis (PAS).

Hi intervindran:

  • Joan Elias, rector de la UB i president de l’ACUP
  • María José Figueras, rectora de la URV

Sobre l’ACUP

L’ACUP es va crear l’any 2002 i en formen part la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Els seus objectius fundacionals són defensar les universitats públiques i promoure el rol de les universitats en la societat, projectar les universitats internacionalment i promoure projectes singulars o estratègics de col·laboració cercant l’eficiència i el major impacte.

Print Friendly, PDF & Email