Convocatòries 07/10/2019

Atencions als mitjans i rodes de premsa relacionades amb les Jornades “Emergència Climàtica i Transició Energètica” i l’inici de curs

  • Data: Del 7 al 10 d'octubre
  • Lloc: Diversos indrets

Del 7 al 10 d’octubre se celebraran a la URV les Jornades “Emergència Climàtica i Transició Energètica. Reptes de la Catalunya Sud”, organitzades per la pròpia Universitat i la Diputació de Tarragona.  Durant la setmana, acadèmics de renom internacional tractaran la monitorització del canvi climàtic, els efectes de la gestió energètica, el consum dels recursos i el seu impacte social, mentre que agents socioeconòmics, tècnics i polítics debatran el darrer dia l’estratègia de la Catalunya Sud en aquest àmbit per als propers anys.

Per facilitar-vos la feina als mitjans de comunicació hem organitzat una sèrie d’atencions i/o convocatòries de rodes de premsa que us detallem a continuació i anirem recordant al llarg de la setmana.

Dilluns, 7 d’octubre, a les 11 h al vestíbul de l’Aula Magna del campus Catalunya

Atenció als mitjans

  • Manola Brunet, catedràtica del Departament de Geografia de la URV i presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial.
  • Thomas Peterson, ex-investigador en cap del NOAA’s National Center for Environmental Information (NCEI), Ashville (EUA), i president de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial.

Dimarts, 8 d’octubre, a les 11 h al vestíbul de l’Aula Magna del campus Catalunya

Atenció als mitjans

  • Juan Antonio Duro, catedràtic del Departament d’Economia de la URV.
  • Pim de Boer, assessor de política estratègica de la Unió Europea per a la Universitat Lliure d’Amsterdam.

Dimecres, 9 d’octubre, a les 10:30 h a la sala de graus del campus Catalunya

Roda de premsa

  • Clare Goodess, investigadora de ciències del medi ambient de la Universitat d’East Anglia (UEA), és l’encarregada de pronunciar la lliçó inaugural del nou curs acadèmic de la URV amb la conferència “Why UEA has declared a climate and biodiversity emergency” (Per què la UEA ha declarat una emergència per al clima i la biodiversitat).

Estarà acompanyada per la rectora de la URV, María José Figueras, que donarà dades de matriculació d’estudiants del curs acadèmic 2019-20 i explicarà els reptes de la Universitat per a aquest any.

Dijous, 10 d’octubre, a les 16 h a la sala de graus del campus Catalunya

Atenció als mitjans

  • Jordi Cartanyà, membre de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, presenta les conclusions del Fòrum Catalunya Sud: cap a una regió referent en la resposta a l’emergència climàtica.

 

Print Friendly, PDF & Email