Convocatòries 11/12/2019

Es publica el primer volum del Teatre complet de Rossend Arús i Arderiu

  • Data: 11 de desembre de 2019
  • Lloc: Biblioteca Pública Arús de Barcelona

El proper 11 de desembre a les 19h es presenta a la Biblioteca Pública Arús de Barcelona el primer volum del teatre complet de Rossend Arús i Arderiu (1845-1891), coeditat per Publicacions URV, Edicions de la Universitat de Barcelona i la Biblioteca Pública Arús.

L’edició del teatre complet de Rossend Arús, dramaturg popular, republicà, catalanista, lliurepensador i maçó, posa a l’abast del públic i dels professionals del teatre el total de més de cinquanta peces dramàtiques d’aquest dramaturg, que constitueix la col·lecció més extensa de teatre vuitcentista a l’abast del lector actual.

El primer volum compta amb un extens  estudi introductori de Magí Sunyer Molné, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, en què estudia el conjunt representatiu del teatre menys conegut del Vuit-cents català, la de les societats d’aficionats i la que divertia el públic menestral i obrer. S’han de subratllar la dimensió del teatre polític de Rossend Arús i, sobretot, la importància superior dels seus drames realistes contemporanis i en prosa, en l’escriptura dels quals va ser pioner.

La presentació anirà a càrrec del Pere Gabriel, director de l’Obra Completa de Rossend Arús i secretari del Patronat de la Biblioteca. També hi participaran Josep Brunet, administrador del Patronat de la Biblioteca i el Magí Sunyer, editor del Teatre complet.

L’obra es podrà adquirir en format paper a les llibreries i també comptarà amb una edició digital al portal de llibres d’accés obert de Publicacions URV.

Print Friendly, PDF & Email