Convocatòries 06/07/2018

I Fòrum de Joves per la conca del Mediterrani per fomentar l’intercanvi cultural i la cooperació regional

  • Data: Del 6 al 9 de juliol de 2018
  • Lloc: Barcelona i Tarragona

Del 6 al 9 de juliol, a Tarragona, en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis

La Unió per la Mediterrània i l’Ajuntament de Tarragona, amb la Fundació Tarragona Mediterranean Smart Regio i la Càtedra Smart de la Universitat Rovira i Virgili, han organitzat el I Fòrum de Joves per la conca del Mediterrani, que se celebrarà del 6 al 9 de juliol, el primer dia a Barcelona i la resta a Tarragona, al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, 1, Tarragona), en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis. El fòrum reunirà 45 representants d’organitzacions dirigides per joves, plataformes i xarxes de 30 nacionalitats euromediterrànies per compartir el seu treball, talent i idees amb mires a desenvolupar la cooperació regional i projectes dirigits per joves. Sis dels participants són de les comarques de Tarragona, estudiants i joves investigadors de la Universitat Rovira i Virgili.

El Fòrum té com objectiu fomentar la creació de xarxes entre organitzacions juvenils interculturals i plataformes d’ambdues ribes del Mediterrani. Es brinda als participants un ampli coneixement sobre com dur a terme un projecte de desenvolupament regional des de la seva concepció fins a la seva aplicació. En  cada sessió s’estimularà la reflexió col·lectiva i l’intercanvi de metodologies i bones pràctiques per assolir aquestes fites, omplint les organitzacions dirigides per joves i plataformes amb agents de cooperació regional, com la  Unió pel Mediterrani i els seus socis promovent la participació en una agenda regional orientada a l’acció.

A més, el  Fòrum pretén fomentar una visió comuna que estimuli la col·laboració intergeneracional i l’aprenentatge. Els joves líders hauran de debatre i presentar idees que puguin convertir-se en projectes de desenvolupament regional en consonància amb els actuals marcs de política euromediterrània i centrar-se en les esferes prioritàries de la Unió pel Mediterrani, és a dir, el desenvolupament sostenible, la potenciació de la dona i l’ocupació.

“El Fòrum de la Joventut per la Mediterrània serà una plataforma increïble per fomentar el tant necessari enfoc unitari als problemes que afecten a les nostres comunitats. Serà una oportunitat no sols per compatir les millors pràctiques sinó també per planificar accions concretes sobre el terreny que finalment actuïn com multiplicadors del canvi dins de les nostres comunitats locals”, diu Federica Giornano, representant del Foro Nacional de la Joventut  italiana (Foro Nazionale dei Giovani).

Els joves representen quasi del 60% de la població total i constitueixen un dels majors actius per a l’estabilitat i el desenvolupament en la regió euromediterrània. Alhora juguen un paper important en la dinamització del creixement, la reducció de la pobresa i el benestar social. La seva participació activa en els intercanvis i el diàleg intercultural és essencial com són importants els ambaixadors dels valors compartits que la Unió pel Mediterrani busca promoure tant en les riberes nord com sud de la Mediterrània per accelerar el progrés cap als Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Print Friendly, PDF & Email