Convocatòries 01/10/2022

Jornada sobre l’adequació d’entorns rurals despoblats

  • Data: Dissabte, 1 d'octubre de 2022
  • Lloc: Masia de Castelló, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Aquest dissabte 1 d’octubre, es reuniran a la Masia de Castelló (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) agents socials i econòmics, especialment del Baix Camp i la Ribera d’Ebre, per dissenyar estratègies d’enfortiment de la capacitat innovadora dels territoris rurals i forestals. L’activitat forma part del projecte de recerca i transferència de la URV cofinançat per la Diputació de Tarragona “Adequació d’entorns rurals despoblats per activitats d’innovació rural”, liderat per l’investigador del Departament de Geografia Antonio Paolo Russo.

La jornada dura tot el dia, des de les 10h fins entrada la tarda, i consta de dues parts. En la primera, que tindrà lloc durant el matí, els participants posaran en comú casos de bones pràctiques i a continuació, mitjançant tallers de co-creació dissenyaran propostes d’innovació per als entorns despoblats en tres àmbits: agricultura regenerativa i gestió forestal; rehabilitació de patrimoni, gestió cultural i turisme, i transició energètica i comunitats energètiques. La segona, a partir de les 16 h Penique Productions farà una intervenció efímera a les cases de la Masia de Castelló i s’obrirà un mercat de productes proximitat.

Veure el programa complet.

Els mitjans que ho desitgin poden prendre imatges durant tot el dia (els tallers de co-creació tindran lloc a les 12:15 h) i parlar amb l’investigador principal del projecte, Paolo Russo, i amb el cofundador i especialista en innovació i comunicació de l’Associació Rural Hub, a partir de les 11:30 h.

Print Friendly, PDF & Email