Convocatòries 29/06/2018

La URV acollirà un examen internacional per acreditar avaluadors de cervesa

  • Data: 29 de juny de 2018, a les 18.30 h
  • Lloc: Sala de tast de la Facultat d'Enologia

20 persones provinents de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol així com de Portugal s’examinaran  aquest proper divendres a la Facultat d’Enologia de la URV per obtenir una acreditació que els certificarà com avaluadors de cervesa, és a dir, que poden fer-ne tastos i participar en concursos per donar la seva opinió i avaluar el producte de forma oficial. La prova forma part del programa Beer Judge Certification Program (BJCP). És la segona vegada aquest examen es farà a la URV

Es tracta d’exàmens que es fan arreu del món durant l’any i que arriben de nou a la demarcació de Tarragona. El professors del màster de begudes fermentades de la URV i membre acreditat del BJCP, Albert Barrachina és qui coordina l’execució d’aquesta prova a la Facultat d’Enologia.

Les persones que faran la prova aquest divendres han d’aprovar prèviament un examen teòric i hauran de passar ara la part pràctica en la qual hauran de tastar sis cerveses durant una hora i mitja. El tast es farà a cegues i fins després de l’examen ningú sap res més de les cerveses que el seu estil. Els participants hauran de fer-ne la descripció i valorar-se aspectes sensorials i visuals entre altres. Els participants seran  examinats per tres jutges certificats catalans.

El Beer Judge Certification Program  a ser fundat el 1985 i actualment té més de 7.000 jutges en actiu. Aquest programa vol fomentar la comprensió i apreciació de diversos tipus  de cervesa així com  desenvolupar eines estandarditzades, mètodes i procediments per poder-ne fer una avaluació estructurada i una classificació. Es tracta d’una organització nord-americana sense ànim de lucre que es dedica a certificar de forma oficial a jutges de cervesa artesanal. Aquests, al seu torn, són categoritzats en diversos nivells segons els seus coneixements en l’avaluació organolèptica de les cerveses.  La certificació del BJCP està molt ben considerada entre els professionals del sector que volen convertir-se en jutges ja que aquesta organització gaudeix d’un gran prestigi a nivell internacional.

 

Sobre imatges i declaracions:

Els mitjans de comunicació podreu accedir a la sala de tast per prendre imatges a l’inici  i parlar amb els organitzadors abans de l’inici del mateix.

Print Friendly, PDF & Email