Convocatòries 14/10/2019

Atenció als mitjans amb motiu de la Setmana Europea del Codi que arribarà a un miler d’alumnes

  • Data: Dilluns 14 d'octubre de 2019
  • Lloc: A les 11 h, a l'aula 208 de l'ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria)

En el marc de la Setmana Europea del Codi 2019 s’han organitzat diferents tallers de l’àmbit de les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques que es desenvoluparan d’aquest dilluns, 7 d’octubre i fins al dia 18. La finalitat és promoure el coneixement de competències digitals, estimular la creativitat i incentivar l’interès per l’àmbit STEM. Hi participaran més de 1.000 alumnes de 23 centres de primària i secundària de la demarcació.

Per facilitar-vos la feina, hi haurà una atenció als mitjans de comunicació, dilluns dia 14 d’octubre, a les 11 h, a l’aula 208 de l’ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria), al campus Sescelades, a Tarragona. Anirà a càrrec de Francesc Díaz, vicerectorat de Recerca i Planificació Científica.

Els participants faran tallers de Makey Makey -que permet desenvolupar des d’un projecte artístic fins a un d’enginyeria- i d’Scratch per Arduino, per introduir conceptes de programació, robòtica i desenvolupar petits projectes domòtics amb un kit Arduino. Els tallers s’impartiran en quatre campus de la URV (Tarragona, Reus, Tortosa, Vila-seca), amb l’ajut d’estudiants de la Universitat.

Enguany el projecte compta amb el patrocini de Google i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecyt)-Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i estan impulsats per la URV amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Google Developers Group Tarragona, en el marc de l’Aliança STEM.

Els  tallers consten de tres fases. La primera comença aquest dilluns, dia 7 d’octubre, i s’allargarà fins al 18. Es tracta d’un taller de formació per a estudiants i docents sobre Makey Makey (primària) i Scratch per Arduino (ESO), de tres hores de durada. Posteriorment, del 21 d’octubre al 29 de novembre els alumnes desenvoluparan al centre estructures creatives amb Makey Makey o models d’instal·lacions domòtiques amb Arduino. I la tercera fase serà la del concurs de projectes de la Setmana Europea del Codi URV. Els centres enviaran un vídeo d’un minut amb la descripció del millor projecte realitzat per cada grup classe. Se seleccionaran tres centres de primària i dos de secundària que participaran l’11 de desembre en un acte de cloenda i lliurament de premis.

 

Print Friendly, PDF & Email