Convocatòries 16/01/2023

Presa de possessió de Josep Poblet com a president del Consell Social de la URV

  • Data: Dilluns 16 de gener, a les 12.15 h
  • Lloc: Sala de juntes del rectorat, a Tarragona

Josep Poblet prendrà possessió del seu càrrec com a president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili dilluns 16 de gener, a les 12.30 h, en un acte presidit pel conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, que se celebrarà al Paranimf del rectorat de la URV (Carrer de l’Escorxador, s/n, Tarragona)

El Govern de la Generalitat va nomenar Josep Poblet com a president del Consell Social de la URV, l’òrgan de participació de la societat en la Universitat, el 6 de desembre. El càrrec l’ocupava en funcions Joan Enric Carreres després de la defunció, l’any 2021, de Joan Pedrerol, que presidia el Consell Social des de 2015.

El Consell Social està format per quinze membres, sis dels quals són representants del Consell de Govern de la URV, i els altres nou, persones representatives de la societat catalana.

Atenció als mitjans

Una mica abans de l’acte, a les 12.15, a la sala de juntes del rectorat, hi haurà una atenció als mitjans en la qual hi prendran part el conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal; el rector de la URV, Josep Pallarès, i el nou president del Consell Social, Josep Poblet.

Els mitjans que vulgueu podreu quedar-vos a l’acte; hi haurà rack de premsa per enregistrar les intervencions. A més, també es retransmetrà en línia.

Perfil biogràfic

Josep Poblet va ser professor Ad Honorem de la Universitat Rovira i Virgili des de 2019 a 2022, un mèrit acadèmic atribuït per la URV a les persones que, gaudint d’un reconegut prestigi i d’un reconeixement professional i/o acadèmic, volen col·laborar amb aquesta institució.

A més, presideix la Fundació Onada, associació que treballa per la inserció social i laboral de persones amb discapacitat, l’autisme i el trastorn mental, és membre del Consell Assessor de Formació i Treball, entitat que impulsa la inclusió social. Entre alguns dels reconeixements que ha rebut, destaca la Medalla d’Argent de la Creu Roja el 1989.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, ha estat col·laborador en diferents treballs d’investigació en els Departaments de Geografia i d’Història Moderna i Contemporània i tècnic Especialista en Estalvi.

La seva trajectòria professional ha estat molt lligada a la política catalana, ja que ha estat alcalde de Vila-seca des del 1993 i fins al 2019, president de la Diputació de Tarragona des del 2007 fins al 2019 i diputat al Parlament de Catalunya en la VII i IX legislatures.

 

Print Friendly, PDF & Email