Convocatòries 16/07/2020

Presentació del primer observatori epidemiològic de Catalunya basat en tecnologies digitals avançades, en el que participa la URV

  • Data: 16 de juliol de 2020
  • Lloc: Roda de premsa en streaming a través de Zoom. Presencial només per a mitjans gràfics a: Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (C/ Bilbao, 72. Barcelona)

Demà dijous, 16 de juliol, a les 13:30h, es presentarà en roda de premsa el projecte per crear un observatori epidemiològic basat en tecnologies digitals avançades. Basat en Big Data i Intel·ligència Artificial (IA), el projecte ha de permetre determinar models epidemiològics per detectar i preveure futures epidèmies.

Aquest projecte s’inscriu dins l’estratègia del Govern de Catalunya “Catalonia.AI” i suma els esforços de la Generalitat de Catalunya; institucions mèdiques i de salut (Hospital Germans Trias i Pujol, Fundació Lluita contra la Sida i Hospital Clínic de Barcelona-UB), centres punters de recerca, entre els quals hi ha la Universitat Rovira i Virgili, el CIDAI, Eurecat, BSC i la UdG; operadores de telefonia mòbil (Telefónica i Orange) i Mobile World Capital Barcelona amb el suport de GSMA.

Participaran en la roda de premsa Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona; el Dr. Marc Torrent, director del Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI); el Dr. Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i president de la Fundació Lluita contra la Sida (FLS); el Dr. Oriol Mitjà, investigador de la FLS, i el Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

IMPORTANT: Informació per als mitjans: L’acte estarà obert de manera presencial només per als mitjans gràfics que vulguin prendre imatges. A causa de les mesures per la Covid-19, per accedir a l’acte cal que s’acreditin prèviament enviant nom, mitjà i DNI a premsa.politiquesdigitals@gencat.cat

Per raons de seguretat i distàncies, la resta de periodistes i mitjans de comunicació hauran de seguir la roda de premsa en streaming per Zoom, mitjançant aquest enllaç: on s’hauran d’identificar amb nom i mitjà un cop hi accedeixin.

Print Friendly, PDF & Email