Convocatòries 01/04/2022

Presentació de la plataforma de jocs per a persones amb paràlisi cerebral del projecte Ablegames

  • Data: Divendres, 1 d'abril
  • Lloc: Sala 220 del Centre d'Empreses Tecnoredessa, Edifici Tecnoparc, Av. de Bellissens, 42, Reus

Aquest divendres,  d’abril es presenta la plataforma de jocs Stasism per a persones amb paràlisi cerebral. És el resultat del projecte Ablegames, finançat pel programa Fast Track to Innovation (FTI) de la Unió Europea, en el qual hi participa la Universitat Rovira i Virgili (URV) a través del grup de recerca Robòtica i Visió Intel·ligents del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques.

Es tracta d’uns jocs que es poden controlar amb una càmera web o una taula d’equilibri (balance board) i que utilitzen tecnologies d’Intel·ligència Artificial amb anàlisi d’imatges i sistemes de recomanació per adaptar-se a les capacitats de cada usuari, i així afavoreixen el progrés de la seva rehabilitació. A més, la plataforma ofereix mecanismes de control que permeten als cuidadors controlar el progrés dels pacients, ja que els resultats es monitoritzen per veure l’evolució de cada jugador.

A les 11.30h es podran enregistrar imatges i prendre fotografies de persones usuàries de la Fundació Gandhi posant en pràctica els jocs.

A les 12.00h es farà l’atenció als mitjans a la mateixa sala. Hi intervindran:

  • Domènec Puig, investigador principal del grup de recerca Robòtica i Visió Intel·ligents de la URV.
  • Kjetil Helland, CEO de l’empresa HuginTech, que coordina el projecte.
  • Mònica López Marimon, directora tècnica del Centre Ocupacional del Taller Baix Camp.
  • Joan Jiménez Jarreta, director de la Fundació Gandhi.

El programa complet de la jornada, tant l’esdeveniment presencial com el virtual, es pot consultar al web de la plataforma de jocs.

La jornada es farà a la sala 220 del Centre d’Empreses Tecnoredessa, a l’edifici l’edifici Tecnoparc de Reus (Av. de Bellissens, 42).

Com arribar-hi?

Una vegada arribats a l’edifici Tecnoparc, cal anar a l’entrada D, que es mostra a la imatge de més avall. Es pot arribar a la sala 220 agafant l’ascensor fins a la 2a planta de l’edifici.

L’accés al pàrquing és a través de l’entrada A.

Print Friendly, PDF & Email