Convocatòries 09/11/2019

SoCaTeL organitza hackathons per desenvolupar idees que serviran per millorar l’envelliment

  • Data: 9 de novembre de 2019
  • Lloc: Everis Living Lab. Carerr de Pedro i Pons, 6. 08034. Barcelona

Barcelona acollirà la primera de les cinc trobades amb programadors joves que es faran també a Dublin, Budapest, Tampere (Finlàndia) i Eindhoven (Holanda). Està organitzat per la URV, Everis i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

 Amb el títol “Millorar l’envelliment”, el consorci SoCaTeL ha convocat entre els mesos de novembre i gener cinc sessions de hackathon (trobades de programadors que tenen per objectiu el desenvolupament col·laboratiu de software) que serviran per concretar idees aportades per usuaris a la plataforma que està desenvolupant el consorci.

El primer d’aquests hackathon es farà el divendres dia 8 i el dissabte dia 9 a Barcelona, a la seu d’Everis Living Lab. Està plantejat com un concurs en el que hi poden participar tant programadors individuals com equips, i estan previstos premis en metàl·lic i un contracte de treball de tres mesos per desenvolupar la idea o idees guanyadores.

En el cas de Barcelona, un dels membres del Consorci SoCaTeL és l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que ha contactat amb persones involucrades en els serveis de cura de llarga durada (usuaris, professionals, familiars…), que han aportat la seva experiència en aquest àmbit i que ja han utilitzat la plataforma per proposar possibles serveis, que es desenvoluparan en funció de les necessitats identificades i no cobertes. El hackathon té com a objectiu desenvolupar aquestes idees per integrar-les a la plataforma.

La plataforma SoCaTeL és una eina de cocreació de serveis a les persones grans, que preveu la participació dels diferents grups d’interès (usuaris, familiars, treballadors socials i sanitaris, investigadors i responsables de polítiques públiques) en el desenvolupament i la implementació d’aquests serveis. El projecte està finançat pel programa d’investigació i innovació  Horitzóm 2020 de la Unió Europea.

Teniu més informació sobre l’esdeveniment i sobre el projecte a la pàgina web www.socatel.eu.

Per a la cobertura de l’acte us convidem a assistir a la demostració dels diferents prototips que s’hagin desenvolupat davant del jurat que els haurà d’avaluar, el dissabte, dia 9, a partir de les 5 de la tarda, a la seu del Everis Liging Lab, a Barcelona.

Més informació:

Blanca Deusdad, coordinadora del proejcte SoCaTeL: blanca.deusdad@urv.cat

Francesc Domènech, Comunicació. 672630153. fdomenech@periodistes.org

Nota: Es disposarà d’imatges en HD i fotografies de diferents moments de la trobada per a mitjans audiovisuals que hi estiguin interessats.

Print Friendly, PDF & Email