Convocatòries 07/05/2019

Visita del premi Nobel Richard R. Schrok a la URV i atenció als mitjans

  • Data: Dimarts, 7 de maig de 2019, a les 13.30 h
  • Lloc: Sala de Juntes de Rectorat

El guardonat amb el premi Nobel de Química de l’any 2005, el nord-americà Richard Schrock, farà una trobada informal amb estudiants, doctorands i postdocs de la Universitat Rovira i Virgili. Serà demà dimarts, 7 de maig, a les 09.30 h, al plató del Departament d’Estudis de Comunicació, ubicat al campus Catalunya, a Tarragona.

A les 13 h es traslladarà a l’edifici de Rectorat de la URV, per signar el llibre d’honor i mantindrà una conversa amb la Rectora ‘aquesta Universitat, María José Figueras, i tots els membres de l’equip de govern.

A les 13.30 hi haurà una atenció als mitjans a la Sala de Juntes del Rectorat.

Qui vulgui fer fotografies o imatges d’alguna d’aquestes activitats que avisi, si us plau, al Gabinet de Comunicació, per facilitar-vos la feina. Moltes gràcies.

 PERFIL PROFESSIONAL

Richard Royce Schrock (4 de gener de 1945, Berné, Indiana, Estats Units) va cursar química a les universitats de Califòrnia (es va llicenciar el 1967) i a Harvard, on es va doctorar el 1971, i va realitzar els seus estudis post doctorals a la Universitat de Cambridge (Gran Bretanya).

L’any 1972 va ser contractat per la companyia química E. I. DuPont de Nemours and Company, on va formar part del grup investigador de George Parshall. Tres anys després va entrar en el prestigiós Institut de Tecnologia de Massachusetts, MIT, on es va convertir en professor el 1980 i a on segueix exercint la seva activitat docent.

Entre els guardons que ha aconseguit al llarg de la seva carrera figuren els premis en Química Inorgànica i Química Organometàl·lica de la Societat Química Americana. Al costat del francès Yves Chauvin i el també nord-americà Robert H. Grubbs, va guanyar el Premi Nobel de Química de 2005 pel seu treball en el camp de la metàtesi olefínica, especialment realitzada sobre els alquens.

Print Friendly, PDF & Email