Notes de premsa 10/07/2024

Dues obres editades per Publicacions URV reben el VI premi Joan Lluís Vives a l’edició universitària en català

El guardó reconeix l'edició de la investigació d'Isabel Rosich Martí sobre la influència de les alertes de seguretat en la prescripció de medicaments i la coedició amb Edicions de la Universitat de Barcelona d'un llibre de referència de la història contemporània d'Antoni Segura i Mas

Jaume Llabrich, responsable de Publicacions URV i José Manuel Moreno, Comissionat de Política Lingüística i Publicacions, han recollit el guardó.
Jaume Llambrich, responsable de Publicacions URV, i José Antonio Moreno, Comissionat de Política Lingüística i Publicacions, han recollit el guardó.

Els Premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària, que convoca la Xarxa Vives d’Universitats, reconeixen el paper de l’edició universitària en la transferència del coneixement en català i el valor i la qualitat de la tasca que desenvolupen les editorials universitàries de la Xarxa Vives. Aquest 2024 l’editorial de la Universitat Rovira i Virgili, Publicacions URV, ha guanyat el premi ex aequo en la categoria de Ciència i Tecnologia per l’edició d’Influència de les alertes de seguretat de medicaments sobre la prescripció en l’àmbit de l’atenció primària de salut d’Isabel Rosich Martí, i el premi en la categoria de Ciències Socials per El món d’avui. De la guerra freda als reptes de la interdependència global d’Antoni Segura i Mas, coeditat amb Edicions de la Universitat de Barcelona.

La primera obra és el llibre que recull la investigació d’Isabel Rosich Martí, farmacèutica d’atenció primària i doctorand del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques, que va guanyar el Premi Josep Maria Pujol a la millor tesi doctoral en català de la URV. L’estudi va avaluar l’impacte sobre la prescripció de medicaments de les alertes de seguretat, emeses per l’Agència Espanyola del Medicament (AEM), dins de l’àmbit d’atenció primària. La recerca conclou que la prescripció de medicaments va millorar en resposta a les intervencions realitzades i, en conseqüència, es va reduir l’exposició als medicaments en la població del nostre àmbit d’influència. Per això suggereix que el disseny d’intervencions específiques per comunicar alertes de seguretat pot millorar la seguretat dels pacients.

El món d’avui és una crònica de la història del món més recent que ofereix les claus per entendre el passat i trobar vies per superar els reptes del segle XXI. Antoni Segura i Mas relata els canvis ocorreguts des de l’any 1945, passant del context de la guerra freda, pels processos de descolonització i la implosió de la Unió Soviètica fins a la Xina com a potència emergent, el terrorisme internacional, el capitalisme financer i la crisi mediambiental.

Els premis s’han atorgat aquest migdia en l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats, que s’ha fet a la Universitat Politècnica de Catalunya. L’escriptor Josep Vallverdú, la lingüista Gemma Rigau i el sociòleg Rafael Castelló han rebut la màxima distinció que atorgu​en conjuntament les 22 universitats de la Xarxa Vives.

L’escriptor Josep Vallverdú en rebre la Medalla d’Honor 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats.
Print Friendly, PDF & Email