Notes de premsa 16/12/2024
Un estudi sobre l’onomàstica de Senan guanya el Premi d’Investigació Ramon Amigó i Anglès
Aquest reconeixement està impulsat per la Fundació URV a través del Departament de Filologia Catalana de la URV. L'estudi es publicarà a la col·lecció Treballs de l'Oficina d'Onomàstica, de l'Institut d'Estudis Catalans
Aquest reconeixement està impulsat per la Fundació URV a través del Departament de Filologia Catalana de la URV. L'estudi es publicarà a la col·lecció Treballs de l'Oficina d'Onomàstica, de l'Institut d'Estudis Catalans
El treball “Recorregut per Senan a través l’onomàstica”, de Rosa Maria Anglès i Nicolàs i Ernestina Vallverdú i Briansó, ha estat el guanyador de la cinquena edició dels Premis d’Investigació Ramon Amigó i Anglès, uns reconeixements que valoren la recerca científica en l’àmbit de l’onomàstica catalana. Aquests guardons estan impulsats per la Fundació URV a través del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
El jurat, format per cinc persones expertes en la matèria, ha pres la decisió de manera unànime en valorar la profunditat i rigor acadèmic del treball. Entre els criteris que han guiat la seva elecció s’han valorat l’interès científic del projecte, la solidesa de la metodologia utilitzada, el currículum de les autores, així com el grau d’aportació del treball a l’estudi de l’onomàstica i la rellevància geogràfica de l’objecte d’estudi.
El premi està dotat amb 6.000 euros i la publicació de l’obra en la col·lecció Treballs de l’Oficina d’Onomàstica, de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquesta publicació és possible gràcies al conveni de col·laboració entre el certamen, l’Institut d’Estudis Catalans i la Societat d’Onomàstica, que garanteix la difusió i preservació dels treballs premiats.
L’objectiu dels Premis Investigació Ramon Amigó i Anglès és fomentar i enriquir el coneixement de l’onomàstica catalana i busca motivar els estudiants a decantar-se per la formació en aquesta disciplina. Al llarg de les seves cinc edicions, el certamen ha aconseguit consolidar-se com una iniciativa clau per impulsar la recerca en aquest camp i estimular l’interès en la preservació del patrimoni lingüístic i cultural en altres zones del territori català.