27/03/2025
Definit l’equip que representarà la URV en la fase final de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives
La fase classificatòria ha tingut lloc en el marc de l’Aula de Debat, que aquest curs s’ha reactivat amb una seixantena d’estudiants que volen millorar l’expressió oral

La fase classificatòria ha tingut lloc en el marc de l’Aula de Debat, que aquest curs s’ha reactivat amb una seixantena d’estudiants que volen millorar l’expressió oral
La URV ja té l’equip que la representarà en la fase final de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat de Vic del 7 al 9 d’abril. El formaran Ariadna Tarrida Valle (Psicologia), David Rovira Pallàs (Nutrició Humana i Dietètica), Ziad El-Harbili El-Badaoui (Economia), Aida Ortega Gallén (Psicologia) i Alberto Domingo Gómez (Bioquímica i Biologia Molecular), que han resultat els millors estudiants en una fase classificatòria en què n’han participat al voltant de seixanta. Són els inscrits en l’Aula de Debat, que des del febrer i fins el maig prepara l’estudiantat que vol millorar l’expressió oral i que, com a part del curs, ha organitzat aquests debats classificatoris. La diversitat lingüística està en perill? és el tema d’enguany de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives.
L’equip d’estudiants que representarà la URV ha sortit de la final disputada aquest dimecres a la tarda pels dos millors equips de la fase classificatòria. Majoritàriament formen part de l’equip guanyador, Mètode Socràtic, però també s’hi ha afegit algun estudiant que ha demostrat un bon nivell malgrat no haver acabat entre els vencedors.

L’Aula de Debat de la URV, que dona dos crèdits si l’avaluació és positiva, té matriculats estudiants de 22 ensenyaments de diverses facultats, amb una presència destacada d’estudiants de Dret, de Psicologia i de diferents enginyeries. L’objectiu és millorar la comunicació oral en diversos contextos acadèmics i professionals, tal i com assegura el coordinador, Antoni Carreras, que explica que s’hi treballa l’expressió, per exemple, per a les exposicions a classe, per a la presentació de treballs de fi de grau o de màster, per perdre la por escènica a l’hora de fer intervencions a classe o parlar amb els mitjans de comunicació… També es practica l’expressió en un entorn professional, simulant, per exemple, comitès de direcció i reunions de consells d’administració.
Carreras destaca que es tracta d’un curs “molt pràctic, dinàmic i engrescador”, en què la participació dels mateixos estudiants és molt important pel seu bon desenvolupament. “El fil conductor és sempre la comunicació oral, una eina molt valuosa, i cada vegada més, tant per la vida acadèmica com la professional”, afirma Carreras. La Lliga de Debat, una de les diverses activitats pràctiques que tenen lloc a l’Aula, permet millorar la capacitat de debatre temes, refutar opinions i defensar, fins i tot, postures contràries al propi pensament, a més d’investigar en profunditat un tema concret per tal de tenir tots els elements per construir l’argumentari.