08/07/2024

Dos investigadors de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV defensen amb èxit les seves tesis doctorals

Josep Román ha fet un anàlisi de la prevalença, l’impacte i la tendència del dolor crònic entre infants i adolescents, i Rubén Roy ha aprofundit en el neurofeedback com a tractament

Josep Román, en plena defensa de la seva tesi doctoral

La Càtedra de Dolor Infantil de la Universitat Rovira i Virgili i Fundació Grünenthal, i el grup de recerca ALGOS, té dos nous doctorats, Josep Román Juan i Rubén Roy Brusi, després que aquestes últimes setmanes hagin defensat amb èxit les respectives tesis doctorals. El títol de la tesi de Josep Román és Chronic pain: an epidemiological analysis of the prevalence, impact and trends in children and adolescents, mentre que la de Rubén Roy portava per títol Neurofeedback as a treatment to reduce pain and improve function in adolescents with chronic back pain. Les dues tesis doctorals han estat dirigides pel catedràtic Jordi Miró.

Els nou articles signats els últims anys per ell mateix, al costat d’altres investigadors, han sigut la base de la tesi doctoral de Josep Román, que ha fet un complet estudi sobre la prevalença, l’impacte i la tendència del dolor crònic entre infants i adolescents. Segons la seva recerca, el dolor crònic entre la població infantil i juvenil és un problema generalitzat que mereix una atenció especial, en estreta relació, a més, amb els comportaments sedentaris, el temps davant les pantalles, l’obesitat, els problemes de pertorbació del son, l’angoixa i la fatiga. El treball també ha posat de relleu la concordança entre els pensaments negatius i l’excés de medicació, i ha validat la versió pediàtrica de l’escala de dolor gradual com una bona eina per avaluar la intensitat del dolor.

La defensa de la tesi per part de Rubén Roy

Per la seva banda, la tesi doctoral de Rubén Roy ha significat, per aquest investigador, la culminació de la seva recerca al voltant del neurofeedback com a tractament per reduir el dolor i millorar el funcionament en adolescents amb dolor crònic d’esquena. El neurofeedback és un tractament que consisteix en entrenar l’activitat elèctrica del cervell per millorar les funcions de l’organisme i portar-lo a un equilibri saludable.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*