29/05/2025

El Blanc de Blancs 2017 de la URV, segon millor vi blanc escumós en el concurs de la DO Tarragona

El vi premiat és un escumós clàssic elaborat partint de les varietats macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay però en versió reserva, amb més de set anys de criança en ampolla

L'estudiant de quart del grau en Enologia de la URV, Miquel Rodríguez Ortiz (a la dreta), recollint el guardó.

Un vi elaborat pels estudiants del grau en Enologia de la URV ha estat premiat en la 31a edició del Concurs de Vins de la Denominació d’Origen Tarragona. Concretament, el Blanc de Blancs 2017 ha estat escollit com el segon millor vi blanc escumós en un certamen que ha viscut el lliurament dels premis aquest dimecres al vespre al Teatre del Serrallo, amb la presència de representats del sector vitivinícola, cellers, autoritats i públic aficionat.

“És un orgull per a la Facultat d’Enologia que un vi fet pels nostres estudiants en el context de les pràctiques hagi rebut aquest reconeixement. Demostra el nostre compromís amb l’excel·lència, la recerca i la formació dels futurs professionals del món del vi”, afirma Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, que disposa del celler experimental de Mas dels Frares.

El vi premiat és un escumós clàssic elaborat partint de les varietats macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay però en versió reserva, amb més de set anys de criança en ampolla. És un vi amb una gran complexitat en nas, on les aromes de fruita com la pinya es combinen amb matisos de crema de pastisseria.

El concurs ha reconegut dinou vins en les deu categories diferents. En la del millor vi blanc escumós, en què la URV ha estat distingida, la primera posició ha sigut pel Pinot Noir Brut Trilogia, del celler De Muller.

L’edició d’enguany del concurs coincideix amb el vuitantè aniversari de la DO Tarragona, que celebra aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, la fira anual a la plaça Corsini, amb tasts, showcookings, degustacions, mostra de cellers i concert vermut, entre d’altres activitats amb el vi com a protagonista.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*