25/01/2018

El Laboratori d’Educació i Tecnologia del campus Terres de l’Ebre creix

Actualment disposa de més de 140 aparells que posa a disposició dels estudiants del campus i de la comunitat educativa

El curs passat els estudiants de primària i infantil del campus van organitzar tallers per als alumnes del col·legi Sant Llàtzer fent servir les eines de l'ETLAB.

El Laboratori d’Educació i Tecnologia (ETLAB) del campus Terres de l’Ebre ha adquirit per aquest curs 2017-18 noves eines que permetran als estudiants dels graus d’Educació Infantil i Educació Primària del campus ebrenc investigar i dissenyar activitats pedagògiques utilitzant eines tecnològiques d’última generació. “Les noves tecnologies cada vegada estaran més presents a les aules i el que fem aquí no és només donar-les a conèixer des d’un punt de vista teòric, sinó que els nostres estudiants puguin experimentar amb elles des de tots els punts de vista, des de dissenyar activitats fins a validar els resultats obtinguts”, explica Josep Holgado, responsable d’ensenyament dels graus d’Educació Infantil i Primària del campus ebrenc.  “L’objectiu és que vegin les noves tecnologies com un recurs pedagògic al mateix temps que els fomentem valors com la creativitat o el treball en equip”, afegeix.

Així per aquest curs l’ETLAB ha adquirit la nova versió del Ninus, una caixa projector que envia imatges interactives al terra, l’espai natural en què es mouen els xiquets i xiquetes d’infantil, i els seus moviments a terra equivalen als del ratolí de l’ordinador. Aquesta nova versió és menys voluminosa i més fàcil de transportar i a més facilita a través d’una sèrie de plantilles perquè siguin els mateixos usuaris els que dissenyin les activitats pedagògiques, sense el suport d’informàtics, i les puguin compartir amb la resta d’usuaris del Ninus, a través del Núvol.

Xiquets i xiquetes del col·legi Sant Llàtzer interactuant amb el Ninus
Xiquets i xiquetes del col·legi Sant Llàtzer interactuant amb el Ninus.

A banda de la versió nova del Ninus, l’ETLAB també ha sumat dins el seu fons diverses eines de robòtica educativa, com la Bee-Bot, una abella robot amb catifes personalitzades, molt útil per a alumnes d’infantil a l’hora d’iniciar-los al pensament computacional i per treballar aspectes com l’orientació (dreta, esquerra, dalt, baix…) o les matemàtiques. El robot Zowie, més pensat per a alumnes de primària, permet conèixer per dins com es un robot i aprendre a programar-lo. I finalment el Makey Makey, que és un dispositiu que permet programar accions i sons en objectes de la vida quotidiana i que té nombroses aplicacions en assignatures com la música, la plàstica o les matemàtiques.

Actualment l’ETLAB disposa de més de 140 eines, entre les quals hi ha diversos equips de Senteo, una eina dissenyada per avaluar l’aprenentatge; el Turning Point, un sistema que permet la votació o valoració en directe d’una activitat; diverses Wii i Big Brain Academy, a més de tauletes, ipads i ordinadors portàtils. Eines que posa a disposició no només dels estudiants dels graus de primària i infantil del campus Terres de l’Ebre sinó també dels centres de recursos pedagògics i dels centres de primària del territori, a través d’un servei de préstec. També el curs passat es van organitzar dos jornades al campus ebrenc en què els estudiants de la URV van muntar tallers per alumnes d’infantil i primària del col·legi Sant Llàtzer de Tortosa utilitzant aquestes noves eines. Una experiència que aquest curs es preveu repetir amb d’altres col·legis del territori.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

1 comentari

  1. Tàrek Lutfi i Gilabert |

    Gran iniciativa! Una mostra d’innovació tecnològica i educativa arrelada al Territori.
    Un exemple de la bona feina que es porta fent des de fa temps al Campus Terres de l’Ebre on el futur ja és present! Enhorabona!

Comenta

*