16/06/2022

L’equip Easyworks guanya el concurs de mòbils autopropulsats d’Enginyeria Mecànica

El repte d'aquest curs era construir una màquina d'enviament d'ajuda humanitària, que fes un llançament parabòlic d'un costat a un altre de la frontera amb la mínima energia possible

Un moment de la competició del concurs de mòbils autopropulsats.

“Any 2022. Quan semblava que no podria tornar a succeir, una nova guerra sacseja Europa. Ucraïna és envaïda per la totpoderosa Rússia; ja res tornarà a ser com abans. Entre d’altres factors, s’han tancat fins a nova ordre les fronteres, i el trànsit de mercaderies només es pot dur a terme per via aèria, sortejant aquests límits terrestres. Amb això, l’enviament d’ajuda humanitària es complica, i cal trobar-ne solucions. L’escenari és certament complicat; però hi ha esperança: els enginyers que cursen Projecte Integrador I a la URV”.

Així comença el repte que el professorat d’Enginyeria Mecànica va encomanar als estudiants, que aquest dilluns van posar a prova les màquines que han construït durant el curs. Es tracta de màquines que havien de superar la distància de 10 metres existent entre un costat i l’altre d’una frontera, amb un llançament parabòlic. D’aquesta manera havien de posar en joc els coneixements apresos durant el curs, tenint en compte la massa i l’energia potencial, que havia d’acumular-se en el mecanisme de la màquina per poder ser activat posteriorment.

Un moment de la competició del concurs de mòbils autopropulsats.

De les 12 participants, la millor màquina va ser la de l’equip Easyworks, que va transportar la mercaderia, un ou que no havia de trencar-se, superant els 10 metres de separació entre països i utilitzant la mínima energia possible, un punt clau en la màquina. Els integrants són: Marcos Chaler Rodríguez; Joan Descarrega Rius; Carlos Guiral Gallinad; Pol Zapata Suñé; Ignacio Jiménez Canales. El segon classificat va ser l’equip 2D, i el tercer el Grup 3.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV