30/11/2021

Es presenta el llibre Didàctica, història, cooperació i justícia social

L'obra, editada per Publicacions URV, és un reconeixement a la figura i la trajectòria d'Antoni Gavaldà, i es va presentar durant l'acte d'homenatge a la seva trajectòria el divendres passat a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia

Didàctica, història, cooperació i justícia social. Aquest és el títol de l’obra publicada en reconeixement a la trajectòria d’Antoni Gavaldà, que es va presentar públicament el passat divendres en el marc de l’homenatge que se li va fer amb motiu de la seva jubilació. A l’acte, que va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, hi va participar professorat de la URV, la UdG, la UAB i la UB, a més de responsables de diferents entitats i institucions amb les que Gavaldà ha col·laborat al llarg de la seva vida professional.

El llibre, editat per Publicacions URV, recull al seu títol els conceptes que millor reflecteixen la trajectòria de Gavaldà, en què el compromís per una societat millor va lligat a l’exigència en l’estudi històric i en l’àmbit educatiu. En cadascun dels tres apartats de l’obra (Història, Didàctica de les Ciències Socials i Ciutadà Gavaldà) hi ha un primer capítol dedicat a presentar una síntesi de les seves aportacions, seguit d’altres textos sobre qüestions més especifiques que a ell li han interessat.

Les persones que van participar en l’acte d’homenatge van posar en valor la figura de Gavaldà a través d’anècdotes i experiències viscudes amb ell. “És com reviure una vida de treball, em recorda la meva trajectòria i la dels meus companys”, va explicar l’homenatjat durant el seu discurs de cloenda, on també va mostrar la seva voluntat de mantenir la vinculació activa amb la Universitat.

Gavaldà, doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, ha estat fins a l’estiu del 2020 professor titular de Didàctica de les Ciències Socials a la URV i ha dedicat la recerca a la didàctica de diverses disciplines socials i a la història dels moviments socials i polítics dels segles XIX i XX, amb una obra molt extensa. La seva tesi doctoral, L’associacionisme agrari a Catalunya.El model de la Societat Agrícola de Valls, 1888-1988 (Valls, 1989), ha estat punt d’arrencada bàsic del tema a Catalunya.

En els darrers anys ha publicat un seguit de monografies sobre el sindicalisme franquista i la repressió. És impulsor d’un grup de recerca sobre el tractament de la cooperació a l’escola (Ensenyament-Aprenentatge des dels Valors Cooperatius) i forma part del grup de recerca consolidat de la URV “Història, Societat, Política i Cultura des de Catalunya al Món” (ISOCAC). És director de la col·lecció de llibres “Cooperativistes Catalans”, editats per Cossetània Edicions i la Fundació Roca i Galès de Barcelona.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*