12/01/2018
Ignasi Blanch exposa el seu particular univers creatiu al campus de l’Ebre
Es tracta de l’exposició “Estem en contacte”, creada per l'il·lustrador roquetenc sobre la necessitat humana de comunicar-se
Es tracta de l’exposició “Estem en contacte”, creada per l'il·lustrador roquetenc sobre la necessitat humana de comunicar-se
El vestíbul del campus Terres de l’Ebre de la URV acull fins al proper 2 de març prop d’una vintena de dibuixos de l’il·lustrador Ignasi Blanch (Roquetes, 1964) inspirats en la necessitat humana de comunicar-nos, d’expressar allò que sentim i d’interessar-nos per allò que commou els altres. Es tracta de l’exposició “Estem en contacte”, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat amb motiu del 17è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès, celebrat el passat mes d’octubre, i que ara es pot veure a les Terres de l’Ebre de la mà del campus Extens de la URV a Tortosa.
L’exposició la componen dibuixos recents i inèdits, en els quals Blanch hi treballa des del passat estiu, i que es van poder veure per primera vegada a Sant Cugat. “Són dibuixos que no obeeixen a cap encàrrec concret sinó que sorgeixen de manera lliure i natural. Són el resultat de les meues lectures, de la meua infantesa a Roquetes o de la meua estada a Berlín”, apunta Blanch. D’aquí la gran diversitat d’individus. “Els personatges que hi apareixen són artefactes comunicadors: emissors, missatges i receptors a la vegada. Els dibuixa sols i en posat introspectiu, però compartint una experiència que no sabem si els apropa o els allunya”, assenyala l’escriptor Àngel Burgas, l’encarregat del text de presentació de l’exposició. És l’espectador el que ha de fer el seu propi relat. “Són dibuixos d’una gran bellesa poètica que transmeten el trajecte d’un viatge vital, col·lectiu, il·lusionador i plàcid”, apunta Núria Gil, responsable del Campus Extens de la URV a Tortosa. “Ens ha semblat molt interessant portar aquesta exposició aquí perquè Ignasi Blanch és un autor molt rellevant arreu i és d’aquí, amb origen i arrels a les Terres de l’Ebre i és important que la seua feina és pugui veure també al territori”, ha afegit Gil.
Ignasi Blanch és il·lustrador, llicenciat en Belles Arts, i va viure tres anys a Berlín on es va especialitzar en tècniques d‘impressió i gravat. Coincidint amb la caiguda del Mur de Berlín, a finals dels anys 80 va ser l’únic artista de Catalunya i l’Estat espanyol seleccionat pel projecte “East Side Gallery” sobre el mur, el que li va permetre fer un mural en un dels pocs trams que van quedar dempeus. Actualment viu i treballa a Barcelona com a il·lustrador i ha participat en nombrosos certàmens internacionals, entre ells la Biennal de Bratislava on li han seleccionat tres llibres, Alícia al país de les meravelles ( 2009), Donetes (2013) i Podries (2017). També ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or (2006) amb Vull una corona. I més recentment ha estat escollit finalista entre més de 3.000 il·lustradors de 150 països diferents a la Mostra Internacional d’Il·lustració ILUSTRARTE 2018 de Portugal, per tres il·lustracions de l’exposició “Estem en contacte“. Setmanalment publica a la revista cultural Catorze.cat i participa al Bloc de crítica de literatura infantil i juvenil Llibres al Replà.
Més notícies de: exposició