12/05/2020

Iolanda Tortajada és la nova degana de la Facultat de Lletres

Vol promoure la participació d'estudiants, la relació amb els agents socials i treballar per la qualitat dels graus i postgraus i la seva vinculació amb les necessitats actuals

Iolanda Tortajada, degana de la Facultat de Lletres.

Iolanda Tortajada, professora del Departament d’Estudis de Comunicació, és la nova degana de la Facultat de Lletres. Pren el relleu a l’historiador Josep Sànchez Cervelló, que ha estat al capdavant de la facultat durant dos mandats. Les eleccions es van fer amb votació electrònica del 4 al 6 de maig de 2020, i van participar-hi 42 dels 54 membres de la junta de facultat. 30 van emetre el vot a favor de Iolanda Tortajada, i van haver-hi 5 vots en blanc i 7 nuls.

L’equip que acompanyarà Tortajada durant el mandat són Antoni Nomdedeu com a vicedegà, i també responsable de l’ensenyament de Llengua i Literatura Hispàniques, i Jaume Vallverdú com a secretari, i també responsable de l’ensenyament d’Antropologia i Evolució Humana. Jordi Ginebra és el responsable de l’ensenyament de Llengua i Literatura Catalanes; Jordi Lamarca, de l’ensenyament d’Anglès; Jordi Diloli, de l’ensenyament d’Història; Licia Buttà, de l’ensenyament d’Història de l’Art i Arqueologia, i Cilia Willem, responsable dels ensenyaments de Comunicació Audiovisual, de Publicitat i Relacions Públiques, i de Periodisme.

Iolanda Tortajada és professora dels Estudis de Comunicació i membre d’Asterisc, grup de recerca en comunicació. La seva recerca se centra en la construcció de la identitat sexual a les xarxes socials, la representació mediàtica de les feminitats, les masculinitats i les relacions sexuals i afectives, l’autorepresentació dels col·lectius invisibilitzats i la producció dels contrapúblics. Ha dirigit i dirigeix projectes de recerca competitius i és vicepresidenta de la Mesa per la Diversitat en l’Audiovisual del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

El seu programa de gestió es guia pel principi que “les humanitats són una dimensió clau en la construcció d’un sistema de coneixement integrat, bàsic per a una docència i recerca de qualitat i amb impacte social”. Durant els pròxims quatre anys, aquest equip deganal treballarà perquè la Facultat de Lletres continuï sent un referent tant en docència com en recerca.

Es pretén mantenir la màxima qualitat en l’oferta de graus i postgraus del centre, “combinant la nostra valuosa tradició amb les necessitats actuals de la societat, i mirant sempre de reeixir en els processos d’acreditació i certificació de qualitat”, diu Tortajada. A més, es potenciaran la transferència de coneixement i la relació de la facultat amb la resta d’agents socials.

Un altre objectiu és aconseguir i mantenir en tot moment la valorització de la feina i les carreres acadèmiques i professionals de tota la comunitat de persones que formen la Facultat i els seus estudis, i, alhora, incentivar la participació de l’estudiantat i potenciar la xarxa d’Alumni de la facultat.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV