14/01/2025
Jaume Vallverdú és el nou director del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social
Els objectius del mandat van des d'una comunicació transparent fins a la minimització de la precarietat del professorat no estable
Els objectius del mandat van des d'una comunicació transparent fins a la minimització de la precarietat del professorat no estable
El Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social (DAFITS) té nou director. El Consell de Departament ha escollit Jaume Vallverdú Vallverdú amb tots els vots a favor. Pren el relleu així a la fins ara directora Montserrat Soronellas. Cristina Garcia, professora de l’àrea d’Antropologia Social, serà l’encarregada de la secretaria acadèmica del Departament.
En els anys vinents, Vallverdú es proposa un mandat que funcioni a través de “la raó, el sentit comú, l’honestedat i el consens”, que considera que són valors clau per tal d’aconseguir un equilibri intern a nivell de persones, així com a nivell acadèmic i departamental. Vallverdú busca minimitzar al màxim la precarietat del professorat que encara no està incorporat a la plantilla de forma estable i que sigui un procés el menys conflictiu possible. El nou director del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social també es proposa consolidar una comunicació totalment transparent.
Jaume Vallverdú és doctor en Antropologia Social i Cultural i professor agregat del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, així com professor col·laborador dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC. Des de 2021, també coordina la formació permanent “El budismo mahayana y su expansión en el este de Asia” que s’imparteix des de la Fundació URV.
La seva recerca se centra en l’estudi de l’antropologia de la religió, simbòlica i dels moviments socials i religiosos contemporanis. Ha desenvolupat investigacions a Espanya, Mèxic i el Brasil sobre temes com el moviment Hare Krisna, el protestantisme pentecostal i els processos del conflicte polític i religiós, o el Movimiento de los Trabajadores Rurales Sin Tierra (MST). En l’actualitat, els seus projectes parlen de la relació del transhumanisme amb la política, més concretament amb l’anarquisme.