03/05/2023

Tarragona acull les X Jornades Literatura, Territori i Educació amb més d’un centenar d’assistents

Les jornades s'han dedicat a la divulgació de les rutes, itineraris i camins de lletres

Una de les parades de la ruta literària Veus de dona.
Una de les parades de la ruta literària Veus de dona.

Com en edicions anteriors, les Jornades Literarura, Territori i Educació han tingut com a objectiu l’intercanvi d’experiències entre estudiants i docents de les universitats que participen en el Projecte d’Innovació Docent Geografies Literàries 3.0 de la Universitat de València. Durant tres dies, del 28 al 30 d’abril més d’un centenar d’assistents entre professorat i alumnat provinents, majoritàriament, de la Universitat de València, de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili han compartit experiències docents al voltant de les rutes literàries i del patrimoni amb la presentació de gairebé una trentena de comunicacions. Ho han fet al campus Catalunya de la URV i a l’Institut Martí i Franquès de Tarragona.

Les jornades han estat organitzades per la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i l’Institut Martí i Franquès i han comptat amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana de la URV, de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català, de la Fundació Privada Mútua Catalana, de la Facultat de Lletres de la URV, de Publicacions URV, de la Casa de les Lletres, de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

Ponència de Magí Sunyer, professor del Departament de Filologia Catalana, presentat per Anna Gispert, presidenta de l’APELLC.

El campus Catalunya va acollir la primera jornada, amb la ponència inaugural “Literatura i geografia: experiències” a càrrec del professor Magí Sunyer del Departament de Filologia Catalana, i la primera taula de comunicacions amb aportacions de professorat de secundària de centres tarragonins. La segona jornada es va celebrar íntegrament a l’Institut Martí i Franquès de Tarragona on, a més de la presentació de comunicacions, va tenir lloc una taula de presentació de projectes relacionats amb la literatura i el territori, entre els quals Women’s Legacy. Aquest projecte, presentat per Montserrat Palau, compta amb la participació de professorat i alumnat del Departament de Filologia Catalana de la URV.

Taula de comunicacions a l’Institut Antoni de Martí i Franquès.

La programació de les jornades ha inclòs dues rutes literàries, una dedicada a l’obra de l’escriptora Olga Xirinacs, i celebrada en homenatge a Llorenç Soldevila, i l’altra emmarcada dins del projecte Veus de dona a Tarragona, que compta amb un ajut pont de la URV. No ha faltat el vessant més lúdic amb el concert del grup El sofà de la iaia, en un acte dut a terme gràcies al suport de la Càtedra Josep Anton Baixeras.

Els organitzadors valoren molt positivament la celebració de les jornades que han posicionat la ciutat de Tarragona i les seves entitats dins del mapa d’estudi, difusió i treball pedagògic de les rutes i altres propostes formatives relacionades amb el patrimoni literari.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*