02/03/2016

La 9a Setmana per la Igualtat tracta les conseqüències de l’acció política sobre la desigualtat de gènere

Té lloc del 3 al 10 de març, amb el lema: Construint espais per a la igualtat. És una iniciativa formativa que analitza les conseqüències de l’acció política sobre la desigualtat de gènere i la implicació individual i col·lectiva per a la reivindicació de la igualtat efectiva. Es lliura la Distinció M. Antònia Ferrer i hi ha conferències, concert i exposicions

La Setmana es fa a l’entorn del Dia Internacional de les Dones, el 7 de març. L’edició d’enguany consta de dues sessions formatives i una conferència, coincidint amb el lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2016 per part de la URV (Observatori de la Igualtat). La iniciativa té per objectiu que els estudiants de la universitat i el personal extern aprofundeixi en diferents àmbits de coneixement, des de la perspectiva de la igualtat entre homes i dones i coneguin les aportacions de les dones en diversos camps

A la Setmana 2016 s’hi tracta les conseqüències de l’acció política sobre la desigualtat de gènere, i l’activisme tant individual com d’organitzacions i moviments que treballa per eliminar el biaix de gènere de les polítiques públiques i les accions de govern. Així, les dues sessions formatives programades són: el dia 3 de març, “El personal és polític: com el gènere “fa” Estat i l’Estat “fa” gènere?” a càrrec de Tània Verge, professora del departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. El dia 10 de març, la sessió “Les polítiques transversals de gènere en àmbit local. Èxits i límits en època de crisi” va a càrrec de Mònica Gelambí, directora d’Antena Gender Consulting. Totes dues sessions tenen lloc de 15 h. a 18 h. a l’aula 502 del campus Catalunya.

El dia 8 de març, amb motiu del dia Internacional de les Dones, estudiants de la Facultat de Ciències Jurídiques difonen les desigualtats de gènere i les aportacions de les dones en tots els àmbits, en una taula informativa instal·lada a la plaça de la Concòrdia del campus Catalunya. Conviden la comunitat URV a participar, fotografiant-se amb frases reivindicatives per a l’assoliment de la igualtat entre homes i dones.

Es fa el lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2016, el dia 9 de març a les 11h. a la sala de graus del campus Catalunya, que es concedeix cada any a persones, entitats, institucions o col·lectius que s’hagin distingit en la defensa dels drets de les dones, i és una mesura inclosa en el II Pla d’igualtat de la URV. L’acte serà precedit per la conferència “El género gramatical para la lingüística feminista”, a càrrec de Mercedes Bengoechea, professora Titular de Sociolingüistica de la Universidad de Alcalá de Henares.

L’Orquestra de la URV ofereix un concert especial amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el divendres 11 de març a les 21 h. a l’Aula Magna del campus Catalunya. S’hi interpretaran peces que evoquen els diversos rols de les dones al llarg de la història de la música com a destinatàries, intèrprets, inspiradores o analistes de la música. Les dones de l’orquestra interpretaran soles algunes peces de cambra i solistes, s’estrena una obra d’Anna Cazurra i una musicòloga tarragonina farà una petita xerrada inicial introductòria al concert.

A més a més es poden visitar dues exposicions produïdes per l’Observatori de la Igualtat, que donen a conèixer les aportacions de les dones en diferents àmbits de coneixement. Així, del 3 de març al 17 de març, el CRAI del campus Catalunya acull l’exposició Pioneres de la Ciència, que repassa la biografia i contribucions de les dones més destacades en el camp científic. Del 8 al 22 de març, al Teatre Auditori de Salou hi haurà l’exposició “Dones i Arquitectura”, que fa un repàs a l’obra més rellevant de dotze dones arquitectes.

Més informació:

Setmana de la Igualtat 2016

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*