19/03/2021
La Jornada del Dia Mundial del Treball Social reuneix virtualment gairebé 200 persones
La Facultat de Ciències Jurídiques i el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, juntament amb el Col·legi Oficial de Treballadores Socials de Catalunya, han organitzat el dijous 18 de març la Jornada del Dia Mundial del Treball Social, dedicada a l’accés a l’habitatge
La Facultat de Ciències Jurídiques i el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, juntament amb el Col·legi Oficial de Treballadores Socials de Catalunya, han organitzat el dijous 18 de març la Jornada del Dia Mundial del Treball Social, dedicada a l’accés a l’habitatge
En la Jornada del Dia Mundial del Treball Social “L’accés a l’habitatge: la lluita per un dret”, que ha tenir lloc el 18 de març de forma virtual, s’han compartit experiències i coneixements sobre com, dins l’actual context d’exclusió de l’habitatge, el treball social ha cercat fórmules per contribuir a assegurar un habitatge digne i segur als ciutadans.
L’acte ha comptat amb la participació de gairebé 200 persones, entre professionals i estudiants interessades en aprofitar al màxim aquesta oportunitat d’aprendre junts. La Jornada ha comprès una conferència inaugural, una taula rodona amb experiències sobre la lluita del dret a una habitatge digne i una conferència de cloenda.
La Jornada ha estat inaugurada per la vicedegana de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, Ángeles Galiana, qui ha pronunciat unes paraules de benvinguda, així com la directora del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social, Montserrat Soronellas; la vicedegana de la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social, Emma Perez, i la responsable de l’ensenyament de Treball Social, Victòria Forns.
La conferència inaugural “L’exclusió residencial: una assignatura pendent a Espanya” ha anat a càrrec del Manuel Hernández, professor titular de Sociologia de la Universitat de Múrcia, qui va compartir dades d’estudis sobre les persones sense llar a Múrcia, a més de fer una abordatge teòric del problema.
Després, la taula rodona ha obrert un espai de reflexió des de diverses experiències sobre el dret a un habitatge digne. Aquesta taula va comptar amb la participació de Joan Batlle, director de programes socials d’habitatge de l’Agència d’Habitatge de Catalunya de la Generalitat de Catalunya; Josep Miquel Beltran, gerent i director de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona; Beatriz Fernàndez Gensana, responsable de l’equip jurídic i membre de l’equip directiu de la Fundació Arrels, i Lucía Delgado, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona.
L’acte de cloenda, ha anat a càrrec d’Albert Sales, investigador a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i professor associat del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, qui ha parlat críticament sobre “El treball social enfront l’exclusió residencial.”
Per finalitzar la jornada, La Fundació STS ha atorgat per cinquena vegada el premi al millor treball de fi de grau de Treball Social a Eloi Losa Doblas, estudiant de la promoció 2015-19, pel seu treball “La conscienciació masculina en el moviment feminista. Una anàlisis sobre la percepció social, política i de l’activisme referent”. El premi està dotat amb 500 euros i un certificat acreditatiu signat per la Fundació STS i la URV.