08/02/2022

La nova junta directiva de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques és encapçalada pel rector de la Universitat de Lleida

El president del Consell Social de la URV, Joan Enric Carreres, és vicepresident segon

Assemblea de l'ACUP celebrada el 8 de febrer a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest dimarts 8 de febrer 2022 s’ha constituït la nova junta directiva de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), que estarà formada durant tot un any pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, com a president; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo, com a vicepresident; el president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Enric Carreres, com a vicepresident segon; el president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, Joan Corominas, com a vicepresident tercer; i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, com a secretari.

D’aquesta manera el rector de la UdL, Jaume Puy, pren el relleu a Javier Lafuente, rector de la UAB al capdavant de l’ACUP al llarg del 2021.

Jaume Puy i Llorens és Doctor en Química per la UB des del 1985. A finals de 1986 s’incorporà al Departament de Química, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA; en aquell moment, part de la UPC, i des de 1991 centre integrat a la Universitat de Lleida). Les seves línies d’investigació se centren en àmbits com els nanomaterials, la caracterització dels processos físic-químics implicats en la biodisponibilitat de nutrients i elements tòxics en mitjans aquàtics naturals o l’especiació dinàmica. Des de 2002 és Catedràtic d’Universitat. Ha estat sotsdirector de l’ETSEA (89-91 i 94-96), secretari (93-94) i director (2004-2010) del Departament de Química, i vicerector de Recerca de la Universitat de Lleida (2011-2019). Des del 22 de maig de 2019 és rector de la Universitat de Lleida.

Els rectors i rectora de les universitats públiques catalanes representen la institució a l’Assemblea General de l’ACUP, màxim òrgan directiu de l’Associació. La presidència recau anualment i de forma rotatòria preestablerta en els rectors i rectores de les universitats. Des de l’any 2008 es van afegir com a membres de l’Assemblea General de l’Associació els presidents i presidentes dels Consells Socials o càrrecs equivalents de les universitats membres.

Sobre l’ACUP i el nou mandat 2022

L’ACUP es va crear l’any 2002 i en formen part la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Els seus objectius fundacionals són defensar els interessos de les universitats públiques i el rol de les universitats en la societat, projectar les universitats internacionalment i promoure projectes singulars o estratègics de col·laboració.

Entre els objectius d’aquest nou mandat estan promoure espais de treball entre l’ACUP, altres institucions i agents econòmics, socials i culturals; activar les diferents comissions interuniversitàries de l’Associació; retre comptes a la societat amb l’elaboració d’informes; aportar la visió universitària en l’elaboració de les lleis en tràmit (LOSU, Llei de la Ciència, Llei de la Ciència a Catalunya, així com legislacions i normatives que tinguin efectes en la gestió universitària, com ara la reforma laboral); promoure el desenvolupament del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement; i impulsar les aliances internacionals del sistema universitari català, per exemple amb l’organització de la Conferència Mundial UNESCO d’Educació Superior 2022 (WHEC2022) “Reinventar l’Educació Superior per a un Futur Sostenible”, que tindrà lloc del 18 al 20 de maig de 2022 a Barcelona.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*