Notes de premsa 19/09/2023

La professora Carme Oriol guanya el Premi Carme Romaní per la seva tasca ingent en l’estudi i divulgació dels contes populars catalans

El guardó l'atorga el grup de treball Bib Botó de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya

Carme Oriol, catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la URV, amb el XIVè Premi Carme Romaní.

Carme Oriol Carazo, catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, ha estat guardonada amb el XIVè Premi Carme Romaní que atorga el grup de treball Bib Botó de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya. El premi és un reconeixement a “la seva tasca ingent en l’estudi i divulgació dels contes populars catalans, de tradició oral, rondallística i altres formes de folklore”, segons va explicar el grup de treball Bib Botó en fer públic el nom de la guanyadora.

L’entrega del premi es va realitzar el divendres, dia 15 de setembre, en el marc de la 41a edició de la Setmana del Llibre en Català que va tenir lloc al Moll de la Fusta de Barcelona. La professora i investigadora de la URV va dirigir unes paraules d’agraïment als assistents en què va posar en valor la voluntat del grup Bib Botó de recuperar, estudiar i divulgar la rondallística catalana per fer-la més visible i estimada.

Carme Oriol amb membres del grup Bib Botó.

En l’acte, que va començar a les 12:30 h, van prendre la paraula diversos membres del grup de treball Bib Botó. En aquests parlaments, es va explicar l’origen del premi i es va fer una breu glosa de Carme Romaní, que va ser bibliotecària a la Biblioteca de Castelldefels, i que dona nom al premi. A continuació es van esmentar els guardonats en les edicions anteriors, es van donar a conèixer els nominats en l’edició d’enguany i es va fur públic el nom de Carme Oriol com a guanyadora d’aquesta catorzena edició.

Print Friendly, PDF & Email