25/09/2020
La professora Carmina Puig rep la Medalla d’Or del Col·legi Oficial de Treball Social
Puig integra la generació de coneixement i la pràctica a través dels pilars de la seva activitat: la recerca, la formació i la supervisió de professionals
Puig integra la generació de coneixement i la pràctica a través dels pilars de la seva activitat: la recerca, la formació i la supervisió de professionals
Carmina Puig i Cruells, professora de Treball Social del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social va rebre la Medalla d’Or del Col·legi Oficial de Treball Social en la categoria “Significació del Treball Social en el moment actual” el passat 22 de setembre. La també professora de la URV, Ramon Torrens, va glossar la figura de Puig durant l’acte de lliurament i va posar en valor la seva trajectòria integral, que combina docència i professió. En les paraules d’agraïment pel guardó, Puig va repassar els pilars que han marcat el seu recorregut professional, basat en “la integració entre el coneixement i la pràctica”, i que són la investigació, la formació i la supervisió de professionals.
Aquestes medalles s’entreguen cada any i serveixen per homenatjar la trajectòria professional de dues treballadores socials i per posar en valor la professió i el paper que desenvolupen les professionals del treball social. A més de Carmina Puig, també va ser guardonada Jose Fernández, amb la Medalla d’Or a la categoria “Trajectòria professional”, i Arrels Fundació amb la Medalla d’Or en la categoria d’entitat que treballa per la justícia social.
L’acte es va fer a porta tancada, per les restriccions causades per la pandèmia, a l’Institut d’Estudis Catalans, i es va retransmetre en directe. Va comptar amb les intervencions institucionals de la degana del Col·legi, Conchita Peña; la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes; la presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani.
La trajectòria de Carmina Puig i Cruells
La professora Carmina Puig és treballadora social, psicòloga i doctora en Antropologia Social i Cultural amb la tesi “La supervisió en la intervenció social”, que va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat. Professora del grau de Treball Social; el Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa, i el Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social, i dirigeix el Programa de Doctorat interuniversitari en Treball Social de la URV.
Ha col·laborat amb més de 80 institucions, programes de benestar social i salut en la supervisió d’equips de professionals. És autora del llibre La supervisión en la acción social. Una oportunidad para el bienestar de los professionales i més de 25 articles, entre ells “Diez propuestas para cuidarse y cuidar en las profesiones sociales. Hacia la construcción de una cultura del cuidado en los profesionales”. Més informació sobre el seu currículum, al web del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social.
L’acte complet es pot veure al canal YouTube del Col·legi Oficial de Treball Social.