20/09/2017
La recerca etnològica a les comarques de Tarragona
A una Jornada sobre Etnologia es comparteixen els treballs de recerca que es fan a la demarcació de Tarragona
A una Jornada sobre Etnologia es comparteixen els treballs de recerca que es fan a la demarcació de Tarragona
Les I Jornades d’Etnologia a les comarques de Tarragona van servir per conèixer i reflexionar sobre els treballs de recerca i divulgació realitzats al territori. Va comptar amb la participació de més de 40 persones, el dia 16 de setembre a l’Arxiu Municipal de Reus. Van organitzar-la l’ITA (Institut Tarragonès d’Antropologia). Associació d’Antropologia, el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV i el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).
La Jornada es va estructurar en dos blocs (matí i tarda). Al matí es van pronunciar dues ponències marc. La primera a càrrec de Lluís Calvo, del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que va fer un interessant recorregut històric i crític sobre l’Etnologia a Catalunya i va presentar una sèrie de perspectives de futur d’aquesta disciplina. La segona ponència, realitzada per Salvador Palomar del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria de Reus, va consistir en una exposició sobre la recerca etnològica al camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.
Es van realitzar dues presentacions sobre els programes, projectes i subvencions relacionats amb l’etnologia que es convoquen des de l’administració de la Generalitat. Hi van intervenir Rafel Folch, tècnic de Patrimoni Cultural de la Direcció General de la Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, i Elena Espuny, tècnica de Projectes de l’IRMU.
El segon bloc es va desenvolupar a la tarda i va consistir en compartir una sèrie d’experiències sobre el terreny, on els assistents van poder conèixer el treball fet sobre l’inventari del Patrimoni Immaterial de les Terres de l’Ebre a càrrec de Pepa Subirats i sobre l’inventari del Patrimoni Immaterial del Penedès, dut a terme per part d’Àngels Travé. També sis persones van participar en un laboratori d’idees exposant breument les seves recerques i/o estudis sobre diverses temàtiques relacionades amb l’Etnologia.
Més notícies de: CSIC